El jutge ha enviat a la presó un home que volia creuar la frontera, en direcció a França, amb 212 quilos d'haixix amagats al cotxe. La Policia Nacional havia desplegat un control a l'N-II, a la Jonquera, en el marc dels controls que fa contra la delinqüència organitzada itinerant.

Els agents van aturar el vehicle i van veure que el conductor, que anava sol, es posava nerviós. L'home, a més, va intentar saltar-se el control. Mentre comprovaven la documentació, es van adonar que a la part posterior del cotxe, tapada parcialment amb una manta, sobresortia la droga.

Un cop detingut per un delicte contra la salut pública, va passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Figueres, que va decretar l'ingrés a presó. L'objectiu del traficant era introduir la droga a França, on la volia vendre.

Agents de la policia estatal de la Jonquera van organitzar un control aleatori a la zona de l'N-II de la Jonquera. Són controls habituals per combatre la delinqüència organitzada itinerant a la zona fronterera. Va ser llavors quan els policies van aturar el vehicle, de matrícula francesa, on només hi anava el conductor.