L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un home que s'enfronta a 11 anys de presó per abusar sexualment de la seva neboda néta en un apartament de L'Escala la nit del 9 al 10 de març del 2013, quan la nena tenia 11 anys. La petita solia passar els caps de setmana amb aquests familiars. Segons la fiscalia, la víctima i el processat es van quedar mirant la televisió en un sofà llit i, quan la nena es va adormir, l'acusat li va començar a fer tocaments als genitals arribant a introduir-li un dit, fins que la nena es va despertar i va marxar espantada a dormir amb la seva tia àvia a una habitació. L'acusat nega els fets i atribueix la denúncia a la mala relació que tenia amb la mare de la nena, que li devia diners. "Em denuncien per una tonteria, per una cosa que no he fet", ha declarat l'acusat. La defensa demana l'absolució.

"L'havia criat com si fos la meva filla", ha assegurat l'acusat al judici, que s'ha fet aquest dimarts a la secció tercera de l'Audiència de Girona. La nena d'11 anys era la seva reneboda i, tot i que que mantenien una mala relació amb la seva mare, solia passar els caps de setmana amb ells, tant al domicili familiar de Girona com a l'apartament de L'Escala on estiuejaven.

Segons han relatat al judici els diversos testimonis que han declarat, havien decidit deixar la menor i la seva germana al marge de les trifulgues familiars i, per aquest motiu, continuava mantenint una relació estreta.

Tot es va trencar el cap de setmana del 9 al 10 de març del 2013. La fiscalia sosté que, com en moltes altres ocasions, la nena havia anat a passar uns dies amb els besoncles. Ja a la nit, la dona se'n va anar a dormir a l'habitació i va deixar la víctima i el suposat agressor mirant la televisió al menjador, en un sofà llit.

Segons l'acusació pública, quan la nena es va adormir, l'acusat li va introduir la mà per sota la roba interior i li va començar a fer tocaments als genitals, arribant a introduir-li almenys un dit. Aleshores, la nena es va despertar. Espantada, va aconseguir treure-se'l de sobre dient com a excusa que havia d'anar al lavabo i se'n va anar a dormir amb la seva tia àvia.

El fiscal sosté que l'acusat va actuar aprofitant-se de la superioritat que tenia un home adult sobre una nena de només 11 anys i de la confiança que la petita li tenia perquè són família. Per això, demana que el condemnin a 11 anys de presó per abusar sexualment d'una menor de 13 anys arribant a penetrar-la, 6 anys de llibertat vigilada i que no es pugui apropar a la víctima durant 10 anys.

La menor ha declarat a porta tancada. La seva germana gran ha explicat que la nena no va dir absolutament res a ningú fins que s'anava apropant el següent cap de setmana, quan teòricament havia de tornar a casa dels besoncles. "Em va dir que no hi volia anar i em va estranyar molt perquè ella els estimava molt, per això ens vam tancar al lavabo, que és on solíem fer-nos confidències, i em va explicar el que havia passat", ha detallat la germana.

Tot i que la petita li va demanar que fos un secret entre elles, la germana li va dir que ho havien d'explicar a la seva mare. "Encara que no em semblés que hagués passat res molt greu, no em semblava normal", ha concretat la germana. La mare no va dubtar en denunciar el cas als Mossos d'Esquadra.

Per "venjança"

L'acusat ha negat que fes tocaments a la seva reneboda. El processat creu que darrere la denúncia hi ha la mare de la petita, amb qui no tenia bona relació. De fet, ha detallat que els enfrontaments van anar en augment precisament durant l'any 2013, quan va començar a reclamar-li que tornés els diners que devia a diferents familiars.

L'home, que actualment té 59 anys, ha assegurat que no canviaria "res" del que va passar aquella nit perquè és innocent i ha declarat que quan es va adormir al sofà hi havia la nena i quan es va despertar ja no hi era. No li va semblar estrany, apunta, perquè era "habitual" que es quedés adormida amb ell al sofà i a mitja nit se n'anés al llit amb la seva tia àvia.

L'acusat atribueix la denúncia a una "venjança" i argumenta que l'endemà, que era un diumenge, la petita va passar tot el dia amb ells i la seva família amb tota "normalitat" i va arribar a demanar quedar-se una nit més a dormir a casa seva. "I això que als matins jo era l'encarregat de tornar-la a casa per anar a l'escola perquè la meva dona ja estava treballant", ha afegit.

Durant el judici també han declarat diversos familiars, que s'han posicionat al costat de l'acusat i han destacat que no és el primer cop que la mare de la nena "s'inventa coses" per treure'n algun benefici. Com a exemple, han explicat que va arribar a mentir dient que la petita tenia càncer per demanar diners. "Sabia que era capaç de fer qualsevol cosa per obtenir un benefici, però no m'imaginava que arribés fins a això", ha dit l'àvia de la petita. A la vista, la mare de la víctima ha renunciat a cobrar qualsevol indemnització.

La defensa demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.