Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Figueres han detingut cinc persones (quatre homes i una dona) d'entre 20 i 38 anys, de nacionalitat francesa i veïns de Lezignan-Corbieres i Azille (França), com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues.

Els fets van ocórrer el 25 de febrer, al carrer Elx de la ciutat de Figueres, on els agents de paisà estaven fent un control per tal de detectar la compra i venda de substàncies estupefaents.

Cap a les cinc de la tarda, els mossos van veure un turisme amb matrícula francesa, que estava aturat, i amb tres persones al seu interior. En poca estona, els agents van veure com un altre turisme es posava al costat del primer cotxe i els dos vehicles marxaven plegats.

Els policies van veure que els dos turismes entraven al barri de Sant Joan, moment que amb l'ajuda d'altres patrulles van situar-se als carrers de sortida del barri.

En poca estona, els mossos van veure com els dos turismes es posaven en funcionament i marxaven, moment que els policies van situar-se darrera d'ells i, en arribar a l'avinguda Salvador Dalí, els van aturar.

A dins del primer cotxe els mossos van identificar tres homes i dins del segon vehicle, van ser dues les persones identificades.

A dins dels cotxes es van localitzar un total de 840 grams de marihuana que, segons la taula de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents, tindria un valor de 4.233 euros.

Totes cinc persones, van quedar detingudes com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública.

Els detinguts, que no tenen antecedents, van passar el dia 26 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.