Els Mossos d’Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit del Sector de Figueres han denunciat penalment un home de 56 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Pilas (Sevilla), com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible.

Els fets van passar el 24 de febrer, a la carretera N-II, dins el terme municipal de La Jonquera, on pels volts de les vuit del vespre un usuari de la via va alertar que el xofer d'un camió que circulava en sentit sud estava conduint sota els efectes de les begudes alcohòliques.

Una patrulla de trànsit va localitzar el camió al punt quilomètric 762.2, al terme municipal de Pont de Molins, circulant en sentit sud, i va indicar al conductor que s'aturés.

Els agents van comprovar que el xofer presentava símptomes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques i li van fer la prova d'alcoholèmia. Aquesta va donar un resultat positiu penal de 0.89 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, gairebé sis vegades per sobre del límit màxim permès per a conductors professionals, que és de 0.15 mg/l.

Per aquest motiu va denunciar penalment el conductor i van immobilitzar el camió.

L'home, que no té antecedents, va ser citat per tal de declarar el dia 25 de febrer al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.