La desarticulació d´un grup criminal a l´Empordà, capitanejat pel clan familiar dels Capirote, ha generat especial preocupació al municipi d´Avinyonet de Puigventós, un dels punts on es va centrar l´operatiu policial, juntament amb Llers, Sant Miquel de Fluvià i Cabanes, on tenien finques i on cultivaven les plantacions més grans, o també Platja d´Aro. El clan estava preparat, segons els Mossos d´Esquadra, per ser una multinacional de la marihuana i distribuir droga a escala internacional. També controlava gran part del negoci a la comarca de l´Alt Empordà, ­con­trac­tava gent que cultivava les plantacions o les vigilava -als quals fins i tot regalaven lots de Nadal- i venia droga a grans traficants d´arreu de l´Estat espanyol i de França.

El cap de l´Àrea d´Investigació Criminal dels Mossos (AIC), Josep de Monteys, va informar sobre els amagatalls on el grup cultivava la droga. Alguns eren a cases del barri de Sant Joan de Figueres, però la majoria en finques rústiques. En un mas d´Avinyonet, dissimulat sota una porteta en uns mals endreços, hi havia un autèntic búnquer: cap a 100 metres quadrats de plantació de marihuana.

L´alcalde d´Avinyonet, Josep Maria Bartolomé, lamenta que el poble hagi hagut de ser notícia, ara, per aquest fet. "Ho trobem desagradable", apunta el batlle, el qual recorda que "sempre s´havia sospitat que hi havia una plantació de droga al municipi" i, per això, Bartolomé havia avisat els Mossos de la presència de bosses negres als voltants del seu terme municipal. Bartolomé afegeix que "en tot moment vam col·laborar amb els Mossos".

Respecte a les obres que es van fer al mas d´Avinyonet per amagar les plantacions, l´alcalde sosté que "mai vam detectar obres en aquell mas i, si ho haguéssim vist, hauríem exigit el permís al seu propietari".