Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona, de 48 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Celrà, com a presumpta autora d'un delicte contra la seguretat viària, per conduir sota els efectes de l'alcohol i negar-se a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.

Segons ha transcedit aquest mateix diumenge, a quarts d'una de la matinada del 10 de febrer, diversos ciutadans van trucar al telèfon d'emergències 112 per alertar que hi havia un vehicle circulant per la C-66, en direcció Celrà, però en sentit contrari.

De seguida, es va muntar un dispositiu policial per tal de localitzar al vehicle infractor. Simultàniament, una de les dotacions policials que formava part de l'operatiu va localitzar, a l'altura del punt quilomètric 33.5 de la C-66, un accident de trànsit amb tres vehicles implicats.

Ningú no va resultar ferit

Les víctimes, que van resultar il·leses, van explicar que un turisme que circulava en contra direcció havia col·lidit amb el primer cotxe i havia provocat que els altres haguessin de sortir-se de la via per tal d'evitar un xoc. La conductora del vehicle infractor, tot i haver provocat l'accident, va seguir el seu camí circulant en direcció oposada.

Poc després, es va localitzar el vehicle, circulant encara en contra direcció, a l'altura del punt quilomètric 30.5 de la C-66. Els agents van fer-li senyals lluminoses i acústiques perquè s'aturés, sense èxit.

En veure que no reduïa la marxa, els vehicles patrulla es van posar en paral·lel, tancant-li el pas una mica, fins que van aconseguir que entrés en el pàrquing d'una benzinera a l'entrada del municipi de Celrà.

Tot i això, la conductora no es va en desdir de la seva actitud i no es va aturar. Finalment, els mossos van haver de barrar-li el pas per tal que s'aturés definitivament.

Els agents van comprovar que la conductora presentava símptomes evidents de trobar-se en un estat etílic avançat. Li costava parlar amb claredat, desprenia una forta olor a alcohol i s'havia de recolzar al seu vehicle per no caure. També van comprovar que el vehicle presentava danys a la part lateral davantera esquerra, a la part de la roda.

Una dotació de trànsit es va acostar al lloc per tal de fer-li la prova d'alcoholèmia però la dona es va negar. Per tot això, els agents van detenir-la per un delicte contra la seguretat viària, per conduir sota els efectes de l'alcohol i negar-se a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia.

La detinguda, que no té antecedents, va passar el mateix dia 10 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, i va sortir en llibertat.