Un operatiu antidroga fet al llarg d'aquest dimarts a Sant Miquel de Fluvià s'ha saldat amb tres detinguts, tots de nacionalitat espanyola. Agents de la policia estatal i el Servei de Vigilància Duanera han realitzat un total de sis entrades i escorcolls a habitatges de la població perquè, arran d'una investigació, sospitaven que es podria cultivar i traficar amb marihuana. Dos dels escorcolls els han fet al carrer Empordà. Durant els registres, els agents han localitzat 1.500 plantes de marihuana, utensilis per a plantacions, tres armes de foc curtes i 7.000 euros en efectiu que provindrien del tràfic de drogues. Està previst que els detinguts passin dimecres a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

L'actuació s'ha iniciat a primera hora del matí i s'ha allargat fins passades les sis de la tarda. Agents de la policia estatal i el Servei de Vigilància Duanera han entrat i registrat durant tot el dia fins a sis habitatges del municipi. Els darrers s'han centrat en dues cases situades al carrer Empordà, just a l'entrada del poble. De l'interior se n'han endut caixes amb el material comissat, entre el qual hi hauria marihuana, estris per al seu cultiu, armes curtes i diners en efectiu que provindrien del tràfic de drogues.

Tres detinguts a Sant Miquel de Fluvià amb 1.500 plantes de marihuana i tres armes comissades

Tres detinguts a Sant Miquel de Fluvià amb 1.500 plantes de marihuana i tres armes comissades

Desenes d'agents s'han concentrat durant tot el dia a la zona. La situació excepcional ha provocat que veïns i curiosos s'hi acostessin per veure què passava. El darrer dels detinguts se l'han endut en un vehicle just abans de tancar l'operatiu.

La previsió és que els tres detinguts, tots ells de nacionalitat espanyola, passin a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres aquest dimecres.