Mossos d'Esquadra de la comissaria de Mataró (Maresme) han aconseguit detenir un home de 25 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Mataró, com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb força i un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

El primer dels fets va ocórrer l'1 de novembre en una fleca del carrer Ample de Figueres. Pels volts de les quatre de la matinada uns desconeguts van forçar la porta de la botiga i van entrar a l'establiment. De dins van sostreure les dues caixes enregistradores i diners.

El segon dels fets va passar la matinada del 9 de novembre, en una perruqueria situada al carrer Pompeu Fabra de la mateixa ciutat de Figueres. En aquesta ocasió els autors també van esbotzar la porta d'entrada i van sostreure un televisor, un ordinador portàtil i diversos aparells de perruqueria.

El tercer robatori va ser el 12 de novembre, cap a les quatre de la matinada. Una patrulla dels Mossos van detectar dos individus que sortien d'un comerç de fruits secs de la plaça del Gra de Figueres, amb una caixa registradora a les mans. Davant la presència policial els dos homes van llençar la caixa i es van fer escàpols. Els agents van recuperar els objectes sostrets però no van poder detenir-ne els autors.

Arran dels fets, mossos de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Figueres van iniciar un seguit d'indagacions que van permetre identificar un dels presumptes lladres. Seguidament es va emetre una ordre de recerca i detenció policial.

El 22 de gener passat, a Mataró, una patrulla dels Mossos va identificar un individu que estava tenint una actitud agressiva vers una dona, en una zona lúdica de la mateixa població. Els agents van comprovar que l'identificat era l'home que buscaven els mossos de Figueres i es van disposar a detenir-lo. El jove va reaccionar violentament i va fer caure un dels mossos. Aquests el van haver de reduir per detenir-lo.

El detingut, amb nombrosos antecedents, va passar el dia 23 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Mataró, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.