Diversos mitjans de difusió estatal, entre els quals hi ha El Mundo, es fan ressò aquest divendres, 13 de gener, a la nit, de la detenció d'un home a Figueres sobre el qual pesava una ordre de recerca i captura internacional per la seva presumpta pertinença al terrorisme gihadista.

Es tractaria d'un ciutadà marroquí sobre el qual pesava una ordre de detenció de les autoritats holandeses per la seva presumpta pertinença al grup terrorista Daesh. El cos policial ha emès un comunicat en què explica que la detenció ha estat fruit d'una operació conjunta dels serveis d'intel·ligència de diversos països, que van detectar el retorn del detingut des de Turquia a l'Estat espanyol.

Segons recull El Mundo, els serveis policials treballaven amb la hipòtesi que el desplaçament del sospitós pogués estar relacionat amb una futura "acció a Europa". Els investigadors intenten ara determinar "el grau de radicalització que tenia el detingut, les seves possibles vinculacions a Europa, les activitats que ha pogut estar realitzant a favor de Daesh i quin era el seu propòsit des que va arribar a Espanya" .

Des 2015, any en el qual el Ministeri de l'Interior va elevar a 4 el Nivell d'Alerta Antiterrorista (NAA-4) les Forces i Cossos de Seguretat han detingut un total de 181 terroristes gihadistes.