El passat dia 30 de novembre la Policia Local de la Jonquera va detenir un camioner de 47 anys i de nacionalitat romanesa que, en el control d´alcoholèmia realitzat pels agents locals va multiplicar per 8 la taxa d´alcohol permesa als conductors professionals del transport.

Els fets varen succeir al voltant de les 09.45 hores quan la patrulla de la Policia Local va ser requerida per un accident ocorregut a l´Avinguda Euskadi de la vila. Un cop allà, un xofer de nacionalitat polonesa va manifestar que el camió que tenia al davant de nacionalitat romanesa, fent marxa enrere li havia donat un fort cop mentre ell era a la seva cabina dormint.

Els agents, davant els símptomes d´embriaguesa que presentava el causant de l´accident, van procedir a realitzar la prova d´alcoholèmia i el resultat va ser de 1,20 mg/lt motiu pel qual, un cop realitzats els tràmits es va procedir a la detenció del xofer romanès per un delicte contra la seguretat del trànsit.

Delicte contra la salut pública

D'altra banda, el passat dia 30 de novembre la Policia Local va detenir un noi de 32 anys i nacionalitat francesa com a presumpte autor d´un delicte contra la salut pública.

Sobre les 16.10 hores de la tarda del passat dia 30 de novembre els agents locals van observar com un noi sortia del carrer de la Torre de la vila i que en veure la presència policial, va tractar de fer un canvi de direcció per tal d´evitar-los. Els agents actuants el van identificar de seguida i donat l´estat de nervis que presentava l´individu, varen procedir al seu escorcoll.

En aquest registre, els agents de la Policia Local li van trobar a la butxaca dreta del pantaló del xandall una embolcall que contenia al seu interior 19 grams d´heroïna. Donada la quantitat de droga que duia el noi, els agents van procedir a la seva detenció per un delicte contra la salut pública.

Incendi a l´Avinguda Martí i Pol

El passat dissabte dia 26 de novembre al voltant de les 11.30 h del matí la patrulla de torn de la Policia Local es trobava efectuant recorregut a peu pel centre de la vila quan varen observar un fum negre que sortia d´un habitatge de l´Avinguda Miquel Martí i Pol.

Ràpidament els agents es varen desplaçar fins a l´immoble i van observar com unes persones demanaven auxili des de la balconada de l´habitatge que s´havia incendiat. Els agents Locals varen activar de seguida tots els serveis d´emergència i varen pujar fins el domicili per auxiliar les víctimes. A l´interior de l´immoble hi havia al moment de l´incendi 5 persones i segons varen observar els agents actuants, l´incendi s´havia originat a la cuina del domicili. Ràpidament es varen fer sortir un home amb la seva filla fins al replà de l´escala mentre que dues dones (de 96 anys i 67 anys respectivament) es varen protegir del fum al balcó de l´habitatge. L´home que quedava encara per localitzar era a la cuina tractant d´apagar l´incendi i també va ser passat al balcó mentre actuaven els bombers per acabar d´extingir l´incendi.

Tot seguit els serveis d´emergència sanitària varen anar atenent les persones de l´immoble en tots els cassos per inhalació de fum. Dues de les cinc persones varen requerir ser ingressades al servei d´urgències de l´hospital de Figueres durant unes hores per, posteriorment ser donades d´alta en perfecte estat de salut.