- La Guàrdia Civil ha detingut sis persones de la demarcació i una a la de Tarragona acusats de pertànyer a una organització criminal dedicada a la compravenda d´armes de foc. Es tracta d´una operació a nivell estatal, anomenada ´Vulpes III´, en què en total s´han arrestat 30 persones arreu de l´Estat per un presumpte delicte de tinença il·lícita i dipòsit d´armes, munició i explosius. A més, s´han intervingut 124 armes de foc i més de 14.100 cartutxos metàl·lics, entre d´altres. A Barcelona, la Guàrdia Civil va descobrir una plantació ´indoor´ de marihuana que ocupava totes les habitacions d´un habitatge, on havia fins a 256 plantes i va intervenir diversos estris per al seu cultius, com extractors, ventiladors i làmpades.

Les detencions s´han produït, a més de Barcelona i Tarragona, a Sevilla, Biscaia, Madrid, Múrcia, Granada, Còrdova , Huelva, Jaén, Alacant, Badajoz, La Corunya i Almeria.

La investigació es va iniciar a l´abril quan els agents van intervenir 23 pistoles i 450 cartutxos i es va detenir una persona a Albacete, que adquiria massivament armes detonadores a països de l´Est. Posteriorment, les manipulava perquè poguessin fer foc real i disposar de munició amb projectil que ell mateix fabricava en un taller clandestí que tenia instal·lat en el garatge del seu habitatge. Així mateix, les armes i la munició es venia per Internet.

En algun cas, com a Sevilla, els detinguts amagaven les armes sota el sostre d´uralita, mentre que en el registre de Biscaia, els agents van desarticular un taller clandestí dedicat a la manipulació d´armes de foc i a la fabricació il·legal de munició, que un d´ells tenia instal·lat en un garatge. En aquest taller, es transformaven armes d´aire comprimit perquè pogués disparar munició metàl·lica del calibre 22.

Entre d´altres efectes intervinguts, hi ha 117 armes curtes de foc (pistoles i revòlvers), 5 armes llargues (inclosa una escopeta retallada), dos bolígrafs pistola, sis silenciadors, 14.100 cartutxos metàl·lics de diferents calibres, 6 quilos de pólvora i 800 encebadors.

Segons la Guàrdia Civil, les armes detonadores transformades tenien la mateixa letalitat i característiques que una arma de foc real i per això estan considerades com a prohibides i la seva tinença i compravenda estan castigats.