03 de desembre de 2016
03.12.2016
40 Años
40 Años
Figueres

Alliberen a l'Alt Empordà una dona obligada a exercir la prostitució durant vuit anys per la seva parella

La policia espanyola deté el proxeneta per explotar-la amb amenaces i agressions a ella i a la seva filla

03.12.2016 | 15:00
Agent de policia amb el detingut.

Agents de la policia espanyola han detingut un home de nacionalitat romanesa per obligar a exercir la prostitució la seva parella de la mateixa nacionalitat durant vuit anys. La investigació va començar el passat 26 de novembre, quan la dona va denunciar els fets a la policia. Tots dos es van conèixer a Romania i ell l'hauria portat a Catalunya fingint que n'estava enamorat. Però quan se'ls van acabar els estalvis ell la va convèncer d'exercir la prostitució, activitat que va portar a terme en locals de l'Alt Empordà i Eivissa. La dona va relatar que tant ella com la seva filla de tres anys vivien sota amenaces i agressions. L'home exercia de proxeneta, sense activitat laboral, però tenia un vehicle d'alta gamma. La policia el va detenir i li va intervenir 20.000 euros en efectiu, mentre que la dona i la seva filla les van ingressar en una casa d'acollida.

Segons ha informat la Policia espanyola en un comunicat el passat dia 26 la dona va alertar per telèfon la policia que estava terroritzada i retinguda contra la seva voluntat per la seva parella en una població propera a Figueres, i que temia per ella i per la seva filla. La dona no va donar pistes sobre el seu parador i va avisar que volia escapar de la situació.

En la seva declaració la dona va explicar que va conèixer el detingut a Romania el 2008, quan ella treballava de dependenta i van començar una relació sentimental. Uns mesos després la va convèncer per viatjar a Espanya i buscar una vida millor, en el que és conegut com el mètode de captació del 'Lover boy'.

Es van establir a Figueres però quan se'ls van acabar els estalvis ell la va convèncer d'exercir la prostitució, prometent-li que seria una cosa excepcional i ella ho va acceptar.

Al cap d'un temps ella va saber que la seva parella ja havia tingut una altra noia en aquesta situació i en el mateix club, per la qual cosa va decidir deixar-ho. Llavors, segons la víctima, van començar les amenaces i agressions i ella va haver de continuar amb l'activitat. L'any 2013 es va quedar embarassada de la seva parella i va tornar a Romania però quan va donar a llum va tornar a Catalunya i va tornar a la seva situació anterior.

La situació va continuar diversos anys i el proxeneta no tenia cap tipus d'activitat laboral. Es limitava a viure de l'explotació de la seva parella, a la qual amenaçava i apallissava, segons van relatar diversos testimonis a la policia.

La policia també va esbrinar que el proxeneta tenia un compte corrent amb 20.000 euros i s'acabava de comprar un cotxe d'alta gamma. Finament van poder detenir-lo en una població de la demarcació de Girona

La investigació policial ha comptat amb la col·laboració de la Comissaria de Figueres i la Unitat d'Estrangeria de la Jonquera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema