El Jutjat d'instrucció número 8 de Figueres ha deixat en llibertat provisional sense fiança la conductora de 26 anys detinguda diumenge a Capmany per conduir 28 quilòmetres contra direcció a l'AP-7, anant beguda i sense roda davantera. El jutjat de guàrdia li atribueix un delicte de conducció temerària perquè considera que va posar en perill la vida i la integritat de les persones que circulaven per la carretera. Per aquest delicte, es pot enfrontar a una pena de fins a 5 anys de presó. Durant el passi a disposició judicial d'aquest dilluns, la conductora no ha volgut arribar a una conformitat. Per això, el magistrat ha incoat un procediment abreujat perquè un jutjat penal la jutgi l'11 de gener. Mentrestant, com a mesura cautelar, li intervenen el vehicle i li retiren el permís de conduir.

La conductora ha passat a disposició del jutjat instructor en funcions de guàrdia de Figueres aquest dilluns al matí. El magistrat ha incoat diligències urgents per celebrar un judici ràpid però no hi ha hagut conformitat. Per això, ha obert un procediment abreujat que es resoldrà en un judici en un jutjat penal el pròxim 11 de gener.

La kamikaze ha quedat en llibertat provisional sense fiança a l'espera de judici. El jutjat ha dictat, com a mesures cautelars, la intervenció del cotxe i la retirada provisional del permís de conduir. Li atribueix un delicte de conducció temerària per circular "amb temeritat manifesta i posant en perill la vida o la integritat de les persones". Segons el Codi Penal, la conductora es pot enfrontar a una pena de fins a 5 anys de presó si es considera que va actuar amb "menyspreu manifest" per la vida dels demés. També li poden imposar una multa i prohibir-li conduir per un període màxim de 10 anys.

Els Mossos d'Esquadra la van detenir diumenge al matí. És una veïna de Llagostera (Gironès) de 26 anys. Els fets van tenir lloc a l'autopista AP-7. Diversos testimonis havien alertat a un quart de vuit del matí que el vehicle circulava en direcció contrària. El cotxe, amb la conductora i una segona ocupant estirada al seient del darrera, hauria entrat al peatge i es va incorporar en sentit contrari a la conducció. Al llarg del recorregut, diversos camions i cotxes que li van fer ràfegues de llum per advertir-la.

El cotxe circulava a gran velocitat, havia perdut la roda davantera i el disc de fre tocava a l'asfalt fent espurnes per la fricció. La conductora, que estava desorientada, no va fer cas de les indicacions dels agents i va arribar a circular 28 quilòmetres en sentit contrari.

Finalment una patrulla va tallar l'autopista per evitar que es produís una col·lisió frontal i va aconseguir aturar-la al terme municipal de Capmany. A la prova d'alcoholèmia va donar positiu amb una taxa de 0.62mg/l en aire expirat.