La Gendarmeria francesa, a requeriment dels Mossos d'Esquadra, ha detingut el conductor que va fugir després d'atropellar mortalment un vianant que creuava l'N-II a la Jonquera. La policia l'ha identificat, entre d'altres, gràcies a les càmeres de seguretat instal·lades al municipi, que van enregistrar el vehicle sospitós.

El detingut és un home de 46 anys nascut a Fumel, un municipi situat al sud-oest de França. Els agents de la Gendarmeria el van atrapar aquest divendres. L'atropellament mortal va tenir lloc dissabte de la setmana passada pels volts de les sis de la tarda en un tram urbà de l'N-II, situat a prop de la duana.

L'accident va passar al quilòmetre 776 de l'N-II, en un punt on la nacional passa per una zona de comerços de la Jonquera. La víctima, un francès de 74 anys, creuava la carretera quan el vehicle que conduïa el detingut se'l va emportar. Després d'atropellar-lo però, el cotxe -que circulava en sentit sud- no es va aturar sinó que va fugir.

Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar la víctima fins a l'Hospital Josep Trueta. L'home va morir hores després a conseqüència de la gravetat de les ferides. Els Mossos d'Esquadra de Trànsit van obrir una investigació per localitzar el conductor que va fugir sense auxiliar la víctima.

Ara, la policia ja l'ha pogut atrapar. Entre d'altres, gràcies a les càmeres de seguretat de la Policia Local de la Jonquera, que van enregistrar el cotxe sospitós. Després de visionar els enregistraments dels dispositius, la policia va poder identificar el vehicle (de color fosc i amb matrícula francesa).

Aquest divendres, i a requeriment de la policia catalana, la Gendarmeria francesa va detenir el conductor. Es tracta d'un home de 46 anys, nascut a Fumel (al sud-oest de França). El detingut es pot enfrontar a càrrecs per delictes contra la seguretat del trànsit i omissió del deure de socors.