Inspectors de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat en col·laboració amb agents del Seprona de la Guàrdia Civil han comissat a l'Escala 13 tones de sardines que no complien amb la mida reglamentària, que en el cas d'aquest peix és d'11 centímetres. L'operació s'ha dut a terme a la sortida del port de la localitat, quan la mercaderia ja havia passat per llotja i ja es trobava a dins de diverses caixes, a punt per ser transportada i comercialitzada. Els agents i inspectors han donat l'opció als responsables de la pesca de triar i separar les caixes que sí complien amb la normativa pel que fa a la mida de la sardina, d'aquelles que estaven per sota del que marca la llei. Durant l'actuació s'han identificat les embarcacions responsables de la captura en base a la documentació aportada pels transportistes.

L'operació, que s'emmarca dins la campanya per afavorir la pesca responsable de peix blau, pot comportar multes per als responsables de les embarcacions que poden arribar als 60.000 euros.

Un cop acabada l'actuació s'ha trucat a diverses entitats del tercer sector, entre les quals el Banc d'Aliments de Girona i Barcelona, per tal de repartir tot aquest producte entre persones necessitades.