L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un acusat de violar una noia en un pis de Figueres on ell vivia el 10 d'agost del 2009. La víctima, que en aquell moment era la xicota del nét de l'acusat, va arribar al domicili de matinada després d'haver sortit de festa a Lloret de Mar i Figueres. Segons la fiscalia, la noia es trobava sota els efectes de l'alcohol i tenia les seves capacitats disminuïdes. La fiscal demana 6 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb penetració. Durant la declaració, l'acusat ha assegurat que les relacions sexuals van ser consentides i que la víctima sabia en tot moment el que es feia malgrat caminar "fent esses". També ha explicat que l'any anterior havien tingut una relació sentimental però que no ho havia dit fins ara per "vergonya" i per amagar-ho a la seva dona, que també es trobava en el domicili en el moment dels fets.

Els fets van passar la matinada del 10 d'agost del 2009 en un pis a Figueres, el domicili on vivia l'acusat amb cinc persones més, entre les quals hi havia la seva dona, la víctima i el nét de l'acusat, que en aquell moment era la parella de la víctima.

L'acusat assegura que va arribar a casa seva pels volts de les quatre i que es va trobar la noia, desperta, a la seva habitació. En veure-ho, va decidir anar a dormir al sofà però, diu, seguidament la noia va sortir fins allà on era ell i que tots dos junts van tornar a l'habitació on van tenir relacions sexuals.

Durant la declaració, l'acusat ha insistit que ella estava "normal" i que era conscient de tot el que feia malgrat estar borratxa i "fer esses" al caminar. També ha explicat que l'any abans, el 2008, havien tingut una relació sentimental però que no ho havia admès fins avui per "vergonya", per evitar que se n'assabentés la seva dona i per protegir la víctima, que també tenia parella. En resposta a una pregunta del seu advocat, ha afirmat també que la noia exercia la prostitució.

La víctima no recorda els fets

Durant el judici, la víctima ha declarat a porta tancada. Segons la fiscalia, la noia no recorda res del que va passar perquè estava sota els efectes de l'alcohol. Quan es va despertar unes hores després, va notar que havia tingut sexe però que no era capaç de recordar el que havia passat.

A continuació, va començar a cridar i plorar que l'havien violat i va encarar-se amb l'acusat i amb un altre noi que també era al pis apuntant-los com a possibles autors de l'agressió. Segons ha explicat aquest últim, que ha declarat com a testimoni aquest dimecres, de seguida va negar que hagués estat ell.

Durant el judici s'han aportat les proves d'ADN que confirmen que qui va tenir relacions sexuals amb la denunciant aquella matinada va ser l'acusat.

En la vista oral, també ha comparegut la dona de l'acusat que en el moment dels fets es trobava al pis. La dona ha assegurat no haver sentit ni vist res i s'ha mostrat convençuda que el seu marit no podia haver fet una cosa així. "Ell mai ha abusat de dones al meu país, a la República Dominicana", ha afegit. La dona ha contradit la versió que va donar durant la investigació on va afirmar que s'havia quedat "amb dubtes" del que podia haver passat aquella nit.

El tribunal ha escoltat una altra testimoni, una jove que va sortir de festa amb la víctima que també vivia al pis. Segons la noia, cap a les tres de la tarda van sortir per Lloret de Mar i després van continuar la festa a Figueres. Pels volts de les tres de la matinada, ella i una altra noia van acompanyar la víctima a casa.

Segons ha dit, no recorda si ho van fer perquè es trobés malament i que diria que la van deixar davant de casa i que la víctima va pujar sola fins al pis. "Fa molts anys d'això i no ho recordo bé", ha afegit. L'advocat de l'acusat li ha preguntat si estava en un estat normal, i ella ha respost que havia begut però que "estava conscient perquè ballava i parlava amb tothom".

Per aquests fets, la fiscal demana per a l'acusat una condemna de 6 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb penetració. En matèria de responsabilitat civil, vol que indemnitzi la víctima amb 36.000 euros. La defensa, per la seva banda, demana l'absolució.

El judici continuarà dijous a la secció tercera a l'Audiència de Girona amb el testimoni de l'altra noia que va sortir amb la víctima de festa i que aquest dimecres no s'ha presentat a les dependències judicials.