L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un veí de Palafrugell (Baix Empordà) acusat d'abordar una nena de set anys a l'escala de l'edifici on viva, abaixar-li les mitges i intentar "mossegar-li" els genitals. La nena va aconseguir escapar i pujar a casa, on va alertar la seva tia que un "home dolent" l'havia volgut tocar. Després de posar la denúncia, va reconèixer l'acusat en una fotografia. La nena ha declarat a porta tancada. El processat s'enfronta inicialment a una pena de 6 anys de presó per un delicte d'agressió sexual. Durant el judici, l'acusat ha negat els fets i ha assegurat que aquell dia, el 28 de novembre del 2013, ni tan sols va ser a la població. Segons ha declarat, va passar tota la tarda amb la seva parella de compres per Palamós.

El cas que ha arribat a judici a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunta a la tarda del 28 de novembre del 2013. El fiscal i l'acusació particular sostenen que l'acusat va abordar la nena, que aleshores tenia set anys, dins un edifici del carrer Tarongeta de Palafrugell.

D'entrada, li va preguntar si sabia si al bloc de pisos hi havia un home que tenia un gos negre. Segons fiscal i acusació particular, el processat s'encarregava aquells dies de cuidar el gos d'un familiar que vivia al mateix immoble.

Llavors, sostenen les acusacions, l'acusat li va abaixar les mitges i les calcetes a la nena, li va apujar la faldilla i va "apropar la seva cara" als genitals de la nena. La petita va aconseguir desfer-se de l'agressor i pujar corrent cap a casa, on hi havia la seva tia. El suposat agressor va marxar de l'edifici, creuant-se amb l'avi de la nena a l'entrada.

Quan la víctima va arribar a casa, ha explicat la tia, estava plorant i molt nerviosa. Deia que "un home dolent" li havia intentat "mossegar el cul" i va voler anar immediatament a dutxar-se. La tia va trucar immediatament a l'avi de la nena -que estava pujant ja per l'escala- i a la seva mare, que en aquell moment estava als serveis municipals fent el currículum per buscar una altra feina. Quan van arribar al domicili, van trucar la Policia Local de Palafrugell i van anar als Mossos d'Esquadra a posar denúncia.

La nena ha declarat a porta tancada. Segons han explicat la mare, la tia i l'avi al judici, tot i que la petita no el coneixia d'abans, va ser capaç de reconèixer l'agressor a les fotografies que li van ensenyar els mossos. A més, va descriure la roba que duia i els agents van trobar a l'acusat uns pantalons i un barret de llana que coincidien amb els que la nena havia vist.

Coneguts del poble

La mare de la menor ha explicat que coneixia l'acusat de vista i perquè tenien amics comuns a Palafrugell. Tot i això, ha assegurat que la nena no el coneixia i que, de fet, ella feia uns quinze anys que no el veia. "No vaig saber que era ella fins temps després", ha exposat.

Durant aquests mesos, ha assegurat que l'acusat ha intentat comunicar-se amb ella després de sortir del temps en presó preventiva. "Jo treballava a un bar i ell venia sovint però jo el servia", ha afegit. Al final, un dia que ell va insistir a parlar amb ella hi va accedir. "Em va dir que li sabia molt greu, que no sabia que era la meva filla però que ell no havia estat", ha exposat.

La mare ha detallat que, arran dels fets, la nena va estar traumatitzada i no volia ni sortir de casa. A més, tenia por els homes amb barba perquè el seu agressor en duia. "Em va fer molta pena perquè el dia de la cavalcada de Reis ni tan sols volia baixar al carrer", ha explicat la mare.

No era a Palafrugell

L'acusat, que no ha contestat a les preguntes de les acusacions i només ha respost al seu advocat, ha assegurat que aquella tarda ni tan sols era a Palafrugell. Ha detallat que va estar a Palamós amb la seva parella i van voltar per diferents botigues.

Primer, ha dit, van anar a comprar un plat de dutxa perquè estaven fent reformes a casa i, després, van anar al supermercat. També ha assegurat que només tenien un cotxe i que, per tant, era impossible que les compres les hagués fet la seva dona mentre ell anava a Palafrugell.

"Ho nego totalment, jo mai faria una cosa així, tinc una nena de dos anys i mig i em sembla una barbaritat", ha declarat. L'acusat ha assegurat que el barret que van trobar a casa seva no era seu, sinó que era de l'exmarit de la seva parella que se l'havia deixat uns dies abans.

Fiscalia i acusació particular demanen inicialment una pena de 6 anys de presó per un delicte d'agressió sexual. Al final del judici, el fiscal ha introduït que, en cas que el tribunal cregui que no es va consumar l'agressió, es tractaria d'una temptativa. L'advocada de la família també demana que el processat indemnitzi la menor amb 6.000 euros. La defensa vol l'absolució i, com a alternativa, una condemna per un intent d'agressió sexual.