L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un acusat de fer tocaments a una nena de 13 anys en un portal del barri de Sant Joan de Figueres el 23 de juliol del 2015. La fiscal demana que el condemnin a 7 anys de presó per un delicte d'agressió sexual a una menor de 16 anys. L'acusat, d'origen marroquí, ha negat els tocaments i ha relatat que aquella tarda estava tranquil·lament en un bar del barri quan, de sobte, se li van apropar diverses persones d'ètnia gitana i van començar una baralla. Durant el judici, la víctima s'ha desdit de l'acusació i ha assegurat que es va confondre quan va identificar el processat en roda de reconeixement. "Estava nerviosa i tots s'assemblen molt", ha afirmat. Inicialment, la fiscalia també atribuïa al processat dos delictes de lesions qualificades però ha retirat l'acusació perquè sosté que no ha quedat provat que apunyalés dos oncles de la menor.

El processat, que està en presó preventiva per aquests fets, s'enfrontava inicialment a 10 anys i mig de presó i a pagar una multa de 480 euros. La fiscal l'acusava dels tocaments a la menor i d'haver ferit els dos oncles de la nena amb un ganivet de grans dimensions quan el van intentar aturar. Després del judici, la fiscalia ha retirat l'acusació pels dos delictes de lesions qualificades perquè creu que no hi ha proves per condemnar-lo per apunyalar els dos homes.

La defensa, encapçalada pel lletrat Toni Quera, sosté que durant la vista oral s'han desmuntat totes i cadascuna de les proves que hi havia contra l'acusat i ha demanat que l'absolguin. "No hi ha consistència per dictar una sentència condemnatòria", ha afirmat l'advocat defensor.

El cas es remunta a la tarda del 23 de juliol del 2015. Segons ha relatat la víctima, passava amb la seva tia per davant d'un bar del barri de Sant Joan quan va escoltar que li deien unes paraules en àrab. "No vaig entendre què em deia però el vaig insultar", ha explicat la menor. Aleshores, un home la va subjectar amb força pel braç i la va arrossegar fins a un portal proper.

La menor ha relatat que la seva tia es va espantar i va marxar corrents a demanar ajuda el seu oncle. Poca estona després, l'oncle i altres homes d'ètnia gitana van arribar al bar i va començar una baralla multitudinària. La nena, que aleshores tenia 13 anys, ha assegurat que no recorda que l'home que la va dur a un portal li fes tocaments als pits, com va denunciar el dia dels fets. També ha dubtat que fos l'ara acusat.

"Estava molt nerviosa i només em vaig quedar amb la seva cara perquè s'estava barallant amb el meu oncle", ha detallat. La menor diu que està "gairebé en un 100% segura" que l'home que la va atacar no era el processat. "Tots s'assemblen molt, són quasi iguals, i no crec que fos ell", ha declarat.

L'acusat, que ha declarat al final del judici, ha negat haver agredit la nena. Segons ha relatat, estava tranquil·lament al bar quan se li van apropar diversos homes d'ètnia gitana i va començar una baralla. "Només em vaig defensar", ha explicat. El processat diu que només va entendre que anaven a per un home que havia intentat violar una nena i afegeix que no sap per què van acabar pensant que havia estat ell.

Quan la Guàrdia Urbana de Figueres i els Mossos d'Esquadra van arribar al lloc, ja hi havia una baralla multitudinària. Segons els agents, hi havia un centenar de persones al carrer i van poder veure que duien pals i també ganivets, tot i que no han pogut identificar cap dels agressors.

El judici ha quedat vist per a sentència. A banda dels 7 anys de presó i la multa de 480 euros que la fiscal vol que imposin a l'acusat, també sol·licita 10 anys de llibertat vigilada i que no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 5 anys.