Especialistes del Grup de Desactivació d'Explosius de la Guàrdia Civil (Gedex) han detonat, aquest dimecres al migdia, la bomba de la Guerra Civil trobada al Port de la Selva. Un veí va localitzar l'artefacte enterrat mentre feia treballs en una parcel·la de la zona de l'Arola. Immediatament, va alertar la Guàrdia Civil. Una patrulla es va desplaçar fins allà i, després de comprovar que es tractava d'un projectil, el van enterrar i van alertar els especialistes. Aquest dimecres, experts vinguts de Barcelona han traslladat el projectil fins a la base militar de Sant Climent Sescebes, on han destruït l'espoleta i la càrrega explosiva de l'artefacte. Els especialistes conclouen que es tractava d'una bomba d'aviació SC50 Alemanya que es denominen vulgarment 'Negrillas'. Tenia una longitud de 67 centímetres sense cua estabilitzadora i un diàmetre de 20. La càrrega explosiva que duia era trilita.

Cap al migdia de dimarts, un veí de Port de la Selva que rebaixava el terreny d'un camp va localitzar, mig enterrat, un objecte metàl·lic de forma cilíndrica que podia ser una bomba. El veí es va posar en contacte amb la Guàrdia Civil de Roses, que va enviar fins allà una patrulla.

Segons informa la Guàrdia Civil, els agents van comprovar que es podia tractar d'un artefacte explosiu. Per això, el van enterrar i van alertar els especialistes del Gedex.

Aquest matí, experts vinguts de Barcelona s'han desplaçat fins al Port de la Selva. Després de valorar les opcions i adoptar mesures de seguretat, han traslladat la bomba fins a la base militar de Sant Climent Sescebes. Un cop allà, a les dotze del migdia, han obert la bomba i l'han neutralitzat.