L'Audiència de Girona ha condemnat una agent immobiliària de Roses (Alt Empordà) que entre els anys 2006 i 2008 es va quedar amb 49.950 euros de clients que la van contractar perquè gestionés la compravenda de propietats de Roses i Empuriabrava. La processada, Jacoba Wilhelmina Dorotea, ha arribat al judici custodiada pels Mossos d'Esquadra perquè està complint pena de presó per una altra apropiació indeguda per la qual ja la van condemnar. Inicialment, el fiscal demanava 6 anys de presó i una multa de 10.800 euros. Fiscalia, acusació particular i defensa han arribat a un acord perquè l'acusada ha reconegut els fets i el cas ha trigat massa temps a arribar a judici. Per això, el tribunal l'ha condemnat a 1 any, 9 mesos i 1 dia de presó per un delicte continuat d'apropiació indeguda aplicant-li la circumstància atenuant de dilacions indegudes. Haurà d'indemnitzar les víctimes amb els diners que es va embutxacar.

No era el primer cop que Jacoba Wilhelmina Dorotea s'asseia a banc dels acusats de l'Audiència de Girona acusada d'un delicte d'apropiació indeguda. De fet, actualment està complint pena de presó per haver-se quedat, en altres ocasions, diners de clients que la contractaven per gestionar transaccions immobiliàries.

El cas que aquest dimecres l'ha portat a judici es remunta a fa 10 anys. Segons ha reconegut davant el tribunal de la secció quarta, entre els anys 2006 i 2008 es va embutxacar fins a 49.950 euros de dos clients.

La condemnada tenia, des de l'any 2001, una immobiliària al carrer Nord de Roses. El maig del 2006, un client que "confiava en el seu saber fer professional" la va contractar perquè li gestionés la compra d'un immoble situat a la urbanització Mas Matas i li va entregar 27.000 euros. "Mai es va arribar a fer la compravenda ni l'acusada li va tornar els diners rebuts, que es va quedar seguint un ànim d'enriquiment injust", sosté el fiscal i ha reconegut la processada.

En dates posteriors, el mateix client li va encarregar la venda d'una propietat que tenia a Empuriabrava. Com que la gestió incloïa el pagament de despeses i impostos derivats de l'operació immobiliària com ara minutes de notari o registre de la propietat, li va donar 7.450 euros. Uns diners que, de nou, es va embutxacar.

El maig del 2008, una altra clienta la va contractar per tramitar la venda d'un habitatge que els seus pares tenien a Empuriabrava. Com a provisió de fons per cobrir despeses, li va entregar a Dorotea 15.500 euros. "Tot i no haver fet la gestió encarregada, no li va retornar la quantitat entregada i la va incorporar al seu patrimoni", resol l'acusació pública.

El fiscal demanava inicialment una pena de 6 anys de presó i una multa de 10.800 euros per un delicte continuat d'apropiació indeguda. Com que la dona ha reconegut els fets i, a més, el cas ha trigat anys a arribar a judici, les parts han arribat a un acord.

Per això, finalment l'Audiència de Girona l'ha condemnat a 1 any, 9 mesos i 1 dia de presó perquè li aplica una atenuant de dilacions indegudes. En matèria de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar una de les víctimes amb 34.450 euros i a l'altra amb 15.500. La sentència, dictada de viva veu, és ferma.