Les fortes pluges que han caigut aquest divendres a la tarda han provocat retards al servei de trens de Rodalies, segons informa la companyia Renfe. A la línia R11 Rodalies, les afectacions superen els vint minuts a causa dels obstacles que s'han trobat a la via derivat de les condicions meteorològiques adverses entre Girona i Flaçà.

La pluja que aquest divendres a la tarda afecta les comarques gironines també ha inundat diversos carrers i ha obligat a tallar carreteres a diversos punts de la zona. Els Bombers han rebut una cinquantena d´avisos en una hora i mitja, la majoria per inundacions de carrers, de baixos d´habitatges o de crescudes de riera. La major part s´han concentrat a Girona ciutat, a Sant Julià de Ramis i a Celrà. L´actuació més destacada ha tingut lloc a Girona, on els Bombers han hagut de rescatar dues dones atrapades al cotxe entre una esllavissada i un rec a la zona de Campdorà. Pel que fa a les carreteres, l´N-II està aturada entre Sant Julià de Ramis i Medinyà a causa de l´acumulació d´aigua. Passa el mateix amb la carretera GI-514, tallada a Medinyà pel mateix motiu. A la C-66, l´aigua ha obligat a aturar el trànsit al seu pas per Celrà.

En paral·lel, una altra carretera gironina, la GI-643 està tallada per les tasques de retirada d´un vehicle que s´ha accidentat. I a l´AP-7 també s´han format dos quilòmetres de retencions per acumulació d'aigua a la calçada.

A Girona mateix, a banda de la zona de Campdorà també hi ha hagut molta acumulació d´aigua al carrer de Can Sunyer, que ha quedat del tot inundat. Alguns testimonis han avisat els Bombers que a la zona de l´Hospital Trueta, d´altra banda, hi havia algun cotxe negat d´aigua.

Altres carrers afectats són el Modeguera Gran, al costat de la riera, que ha crescut de manera important, la carretera de Palamós, la Rambla Xavier Cugat o el carrer Serra Alta.

L´episodi de pluja ha anat acompanyat en alguns moments d´una calamarsada de força magnitud que ha deixat les zones afectades ben emblanquinades. Les xarxes socials han recollit de seguida aquest fet amb nombrosos vídeos i fotografies fent-ne de testimoni.

De la seva banda, Protecció Civil ha rebut una seixantena de trucades a causa de les fortes pluges d'aquesta tarda a les comarques gironines, la majoria també a Sant Julià de Ramis i Celrà.