El temporal del Maresme, que aquest dimecres a la tarda ha deixat registres de pluja de rècord, ha causat un mort a Vilassar de Mar. Es tracta d’una persona que ha estat trobada a uns metres d’un cotxe embarrancat en un pont sota la riera de Cabrils, segons han confirmat a l’ACN fonts de Protecció Civil. Quan els serveis d’emergència han trobat el vehicle buit han començat a buscar per la zona si hi havia ocupants. Cap a dos quarts de deu de la nit s’ha trobat el cos a pocs metres del cotxe. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes de la mort. Cal recordar que Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del pla Inuncat per la força de la tempesta que ha assolat el Maresme.

Segons Protecció Civil la persona morta és un home i ha quedat atrapat entre el seu vehicle i un mur sota el pont de la riera de Cabrils.

Més de 800 trucades

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins al moment 820 trucades derivades de les fortes pluges d’aquesta tarda, la gran majoria al Maresme (710), seguit del Barcelonès (73) i el Baix Llobregat (9). Les poblacions amb més incidències són Vilassar de Mar (180), Premià de Mar (143) i Mataró (103).

Les tempestes també han provocat incidències de llum a Premià de Dalt, amb 545 abonats afectats; a Premià de Mar amb 737 afectats; Blanes amb 519 i Lloret de Mar amb 746 abonats afectats.

Els Bombers de la Generalitat han atès fins les 23.00 h 344 avisos relacionats amb els forts aiguats. La majoria es concentren al Baix Maresme, on encara es fan actuacions per resoldre inundacions o incidències relacionades amb les pluges.

Segons el Servei Català de Trànsit, en aquests moments es manté tallada l'N-II entre Vilassar de Mar i el Masnou en ambdós sentits per la calçada inundada i es fan desviaments senyalitzats cap a la C-32. També hi ha restringits dos carrils de la calçada en sentit Barcelona de la C-31 a Montgat i a l'altura de Badalona cap a Mataró, també per inundacions.

Adif també ha informat al CECAT de Protecció Civil que a les estacions del Masnou-Premià i Vilassar els passos inferiors estan inundats i que els usuaris travessen per les vies. Els maquinistes estan avisats d’aquesta situació.