El director general de la Policia, Albert Batlle, ha anunciat que els Mossos d’Esquadra incrementaran la relació amb les policies locals per combatre el 'top manta'. Ho ha explicat després d'una reunió de balanç dels mesos d’estiu amb els municipis afectats, on s'ha constatat "l'extraordinari nivell de col·laboració"entre les forces policials. En anys anteriors hi havia hagut "desajustos", segons ha admès. Les dades sobre les intervencions policials de l'estiu es tractaran en les juntes locals de seguretat de cada municipi. La policia catalana, d’altra banda, preveu portar a terme una campanya de sensibilització per evitar que la gent compri als 'top manta'.

La reunió s'ha celebrat al Complex Central dels Mossos, a Sabadell. Hi ha assistit el director general de la Policia, Albert Batlle, el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i representants dels ajuntaments de Barcelona, Calafell, Castelldefels, Llançà, Lleida, Roses, Salou, Sitges, Terrassa, Torroella de Montgrí i El Vendrell.

Segons Albert Batlle, la reunió ha servit per constatar que el fenomen del 'top manta' "ha deixat de ser estacional" per desenvolupar-se al llarg de tot l'any. En aquest sentit, ha parlat de "posar en valor la conveniència de la via en què estem", és a dir: "la coordinació entre els Mossos, les policials locals i, allà on convingui, amb la resta de cossos policials". Batlle també ha posat en relleu la relació entre l'augment de turistes i la demanda del 'top manta'.

Campanya de sensibilització

El director general ha titllat de "fonamental" la tasca de sensibilització i "la batalla" perquè la gent no compri als top manta". En aquesta línia, la policia preveu portar a terme una campanya de sensibilització, tot i que encara no s'ha concretat com i quan es farà.