Els Mossos d'Esquadra van detenir els passats dies 22 i 23 de setembre dues persones per haver simulat un robatori a Figueres. Els detinguts són un home de 40 anys i una dona de 44 anys, els dos de nacionalitat espanyola i veïns de Figueres. L'home va vendre les seves pertinences en una botiga de segona mà i va denunciar que havien entrat a robar al seu habitatge. D'altra banda, els Mossos també van denunciar un altre home per inventar-se que quatre joves li havien sostret el telèfon mòbil i 25 euros a punta de navalla en un carrer de la capital de l'Alt Empordà.

El passat 30 de juny una dona va denunciar un robatori amb força al seu domicili de la població de Figueres. Segons ella, li havien sostret diners en metàl·lic, un ordinador portàtil, dues tabletes, joies i una càmera de fotografiar. El mateix dia, el propietari d'una perruqueria situada sota el domicili on suposadament s'havia produït el fet anterior, va denunciar un robatori dins l'establiment. Algú havia desmuntat el llistó de fusta de la finestra i havia robat dues màquines de tallar cabells.

Arran de les denúncies, els mossos van iniciar una investigació que va permetre descobrir que no havia existit cap robatori dins del domicili. A més, des de la balconada del pis havien entrat a robar a la perruqueria.

Continuant amb les indagacions, els agents van localitzar tots els objectes denunciats com a sostrets en els dos casos en una botiga de productes de segona mà de Figueres. La mateixa dona que va presentar la falsa denúncia els havia portat a vendre. Pel que fa als objectes sostrets a la perruqueria, els havia venut un home, que era el presumpte lladre.

Amb tots els indicis, els mossos van detenir la parella com a presumptes autors d'un delicte de simulació de robatori, i a l'home també per un delicte contra el patrimoni.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 23 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva llibertat.

D'altra banda, el 4 de setembre un home va denunciar que quatre joves li havien sostret el telèfon mòbil i 25 euros a punta de navalla en un carrer de Figueres.

Arran de la investigació, els Mossos van constatar que els fets denunciats no havien ocorregut. Després de parlar amb el denunciant, aquest va admetre que s'ho havia inventat. Els mossos van citar l'home per tal de presentar-se davant el jutjat d'instruccions de guàrdia de Figueres.