Una explosió en un pis d'estudiants del barri de Montilivi a Girona ha causat un ferit lleu per inhalació de fum. L'afectat és un home d'uns 50 anys i veí de l'edifici a qui els serveis d'emergència s'han emportat a l'hospital Josep Trueta de Girona. L'explosió s'ha produït a quarts de cinc de la tarda d'aquest divendres per causes que encara s'estan investigant. En el moment dels fets els tres estudiants que resideixen a l'habitatge no hi eren. La deflagració ha destrossat un dels dos pisos de la segona planta de l'edifici del carrer Punta del Pi de Girona i ha deixat molt malmès el del costat. Els Bombers han apagat les flames amb rapidesa però el succés obligarà a reallotjar els tres estudiants i el veí que ha estat atès. Fins a la zona també s'han desplaçat quatre tècnics de Gas Natural per intentar esbrinar les causes de l'explosió.

Els veïns dels pisos de Girona per Girona, al barri de Montilivi, s'han emportat un bon ensurt aquest divendres quan a quarts de cinc de la tarda una explosió en el segon pis d'un bloc situat en el número cinc del carrer Punta del Pi ha provocat moments de pànic. Segons els Bombers la hipòtesi més probable seria la d'un incendi que ha anat acumulant fum i ha provocat una deflagració que ha destrossat l'habitatge, a més de deixar molt malmès el del costat. Tot i que no hi ha hagut ferits de gravetat, l'abundant fum que ha generat la deflagració ha obligat a hospitalitzar un veí del cinquè pis d'uns 50 anys per intoxicació. Els serveis d'emergència l'han traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona.

El pis està llogat per tres estudiants que en el moment de l'explosió no eren a l'habitatge i que han vingut fins al lloc dels fets alertats per la policia. A conseqüència de l'explosió l'immoble ha quedat completament calcinat i destrossat. També s'ha vist afectat el pis del costat en el que hi viu una persona gran que haurà de ser reallotjada. Els tres estudiants, que feia només dues setmanes que vivien a l'habitatge, passaran la nit a casa d'uns familiars. Fins a la zona s'hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, de Bombers, Policia Local i Emergències, a més de diversos tècnics de Gas Natural.

El succés ha aixecat molta expectació entre els diferents veïns de la zona. Els que s'han vist afectats per l'explosió han pogut tornar cap a casa seva passades les set de la tarda, un cop els Bombers han revisat l'estructura de l'edifici.

Un 'flash over', la causa més probable

Tot i que inicialment s'ha cregut que podria haver estat una explosió de gas, el Cap dels Bombers a Girona, Enric Cano, ha explicat que treballen amb la hipòtesi que ha estat un incendi que provoca una acumulació de gasos fins que explota. El que es coneix com a 'flash over'. Segons Cano, els veïns que no estan desallotjats no han de patir perquè l'estructura de l'edifici està en bon estat, tot i que el pis afectat ha quedat completament calcinat.