Un veí de Cadaqués ha formalitzat una denúncia contra els responsables d'un restaurant del Port de la Selva per un presumpte cas de maltractament animal envers un gos que es troba "en condicions deplorables", segons el denunciant.

L'acusació s'ha formulat a la Fiscalia dels Jutjats de Figueres, a l'Ajuntament del Port de la Selva i als Mossos d'Esquadra, ja que el denunciant considera que s'ha vist obligat a prendre aquesta decisió "després d'haver avisat als responsables de l'establiment en diverses ocasions i de veure que no han fet res per resoldre la situació.

Segons consta en la denúncia, el signant ha pogut "constatar personalment que s'està produint un delicte de maltractament animal des de fa uns 5 anys, cada vegada més agreujat. A l'exterior del restaurant -situada a la carretera de Cadaqués- hi ha un gos lligat amb una cadena de ferro curta, sense cap tipus de protecció dels fenòmens meteorològics, a la intempèrie. Únicament amb un petit dipòsit d'uralita, durant tot l'any, que no el protegeix de les altes temperatures a l'estiu, ni de les baixes a l'hivern, així com poc protegit de les pluges".

El denunciant aporta proves gràfiques i també considera que el gos està mal alimentat: "té una galleda amb molt poca aigua i en mal estat i, per dinar, sobres del restaurant com espines de peix i alguna patata fregida".