Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses han detingut un home, de 55 anys, de nacionalitat francesa i veí de Perpinyà, com a presumpte autor de dos delictes d'estafa. La detenció s'ha practicat el 8 de setembre, tot i que els fets es remunten al passat 22 de juliol.

Els agents van saber que un home va anar a treure diners en una entitat bancària però en veure molta cua de gent va marxar del lloc. Mentre caminava, una persona es va adreçar a ell dient-li que era el fill d'un antic treballador seu. Li va proposar acompanyar-lo en cotxe fins a una altra entitat bancària i ajudar-lo a realitzar la gestió. Un cop al banc l'home li va dir que no havia pogut treure diners i es van acomiadar.

En aquesta estona, l'estafador havia realitzat tres extraccions fraudulentes de 700, 300 i 200 euros sense que la víctima s'adonés.

El 30 d'agost, els mossos van tenir coneixement d'una altra estafa similar. Aquesta vegada l'estafador va convèncer a la víctima que era un antic company de feina i que li portava unes jaquetes de pell d'alta qualitat a molt bon preu per la seva dona.

La víctima va anar al banc a treure diners i va donar a l'estafador 800 euros per la jaqueta que segons ell costava 1.200.

En tots aquests casos, els estafadors utilitzen el mateix modus operandi. Normalment es fan passar per un vell conegut, treballador, amic o parent llunyà per tal de guanyar-se la confiança de les víctimes. Escullen persones d'avançada edat, persones vulnerables i que es puguin confondre fàcilment. Parlen constantment amb la víctima i li van donant ordres o instruccions manipulant-los per tal d'aconseguir el seu objectiu: diners.

Finalment, gràcies a la tasca dels investigadors, els mossos van detenir el 8 de setembre el presumpte autor dels dos fets delictius.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 10 de setembre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat.