31 de agost de 2016
31.08.2016
Roses

La Policia Local de Roses decomissa més de 6.000 articles del 'top manta'

Són el resultat del dispositiu policial d'aquest estiu contra la venda ambulant il·legal

31.08.2016 | 11:12
El material en el dipòsit policial.

Els dispositius policials activats durant els mesos de juliol i agost a la població de Roses per al control de la venda il·legal, han donat com a resultat el decomís d'un total de 6.439 articles. El material, integrat majoritàriament per falsificacions de roba, calçat i complements, és fruit de les actuacions realitzades diàriament al passeig Marítim de la població.

La Policia Local de Roses ha activat aquest estiu un servei específic de detecció i control de venda il·legal en el municipi que han donat com a resultat l'aixecament de 73 actes i el decomís de 6.439 articles. La majoria dels objectes interceptats corresponen a articles de roba i complements, com ara samarretes, polos, bosses de mà, carteres, cinturons, ulleres i rellotges, detectant-se aquest any un increment en l'oferta de calçat.

Els venedors ambulants que operen a Roses actuen principalment en aquells espais que acullen una major afluència de públic, com són el passeig Marítim i les platges urbanes. En conseqüència, els serveis de vigilància tenen una especial incidència en aquests espais. D'altra banda, tot i que la vigilància es realitza de forma continuada al llarg de tot el dia, és durant la tarda i vespre quan s'activa el dispositiu de control específic que permet intensificar la vigilància i intervencions de dissuasió realitzades pels agents.

Entre els serveis activats destaquen el patrullatge diari pel passeig Marítim i el control als accessos dels espais de venda il·legal per a la detecció de vehicles que traslladen i subministren els articles. Les actuacions es realitzen conjuntament amb efectius dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Local.

Els caps dels tres cossos policials es reuneixen setmanalment per establir la coordinació i planificació setmanal amb l'objectiu d'optimitzar al màxim els dispositius de què disposa cada servei. Enguany, el passeig s'ha dividit en quatre trams i cada cos policial se n'ha fet càrrec de la vigilància d'un tram (en el cas de la policia local, dos trams), a partir de les 19 hores que és quan es concentren els manters.

Tot el material decomissat fins ara restarà dipositat en el magatzem que la Policia Local de Roses habilita a aquest efecte, fins a la finalització dels procediments administratius necessaris que possibilitin la seva destrucció definitiva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook