Els Mossos han detingut aquesta matinada a Ripoll un home de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) per resistència, desobediència als agents, conducció temerària i manca de carnet. Prèviament l´havien hagut de perseguir, perquè quan van intentar aturar-lo en un control rutinari es va escapar. Segons la versió policial, quan el van poder aturar l´individu va intentar enganyar els agents assegurant que tenia pressa perquè anava a buscar la seva dona, que suposadament estava a punt de donar a llum. Els policies van acabar descobrint l´engany i, a més, van comprovar que li constava una ordre de detenció per assassinat.

Tot plegat ha tingut lloc aquesta matinada, quan agents dels Mossos d´Esquadra feien un control de pas a la carretera C-17, al punt quilomètric 92,5, encaminat a la prevenció de robatoris a l´interior d´habitatges a la zona. En el decurs d´aquest control, al voltat de les 2 de la matinada, els agents van senyalitzar a un turisme que s´aturés, però el conductor no ho va fer.

Els mossos el van perseguir i després de fer-li diverses senyals acústiques i lluminoses amb el cotxe patrulla perquè parés van aconseguir aturar-lo a l´entrada de Ripoll. L´home va explicar que anava tan de pressa perquè anava a buscar la seva dona, segons va dir, embarassada i a punt de donar a llum. Els agents es van oferir a acompanyar-lo al domicili de forma ràpida i segura.

Quan van veure que l´home donava voltes sense sentit ni direcció concreta per la població, van decidir tornar-lo a aturar per demanar-li explicacions. La policia indica que, aleshores, l´home va accelerar el cotxe conduint de forma temerària pel centre de Ripoll. Afirmen, a més, que va posar en perill vianants i que va circular per algun carrer en direcció contrària.

Finalment els agents el van aturar, identificar i detenir. Va ser aleshores quan van comprovar que li constava una ordre de recerca, detenció i ingrés a presó, emès per l´Audiència Provincial de Barcelona, per un delicte d´assassinat comès el 2002. També van observar que conduïa el vehicle sense carnet.

El detingut, que té antecedents, ha passat aquest dilluns al matí a disposició del Jutjat d´Instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll.