L'incendi forestal de Montalbà del Castell, a la Catalunya del Nord, està estabilitzat des de dijous a la nit, segons ha confirmat la Prefectura dels Pirineus Orientals. El foc ha cremat unes 1.100 hectàrees.

Els Bombers de la Generalitat col·laboren en les tasques d'extinció d'aquest foc i aquest divendres hi han destinat 8 vehicles i 22 efectius. Ahir, ja s'hi van desplaçar fins a 41 efectius. Tot i que l'incendi està estabilitzat, el fort vent de tramuntana que encara bufa a la zona dificulta les tasques d'extinció. Segons la Prefectura dels Pirineus Orientals, la tramuntana està minvant i evoluciona cap una situació de brisa marina.

L'incendi va començar aquest dijous a la tarda i en total es van arribar a registrar una trentena de petits focs en diversos punts. Sis bombers van resultar ferits lleus en les primeres hores d'aquest incendi.

També dijous, les flames van obligar a tallar l'RN116 en alguns trams i les carreteres D2, 17 i 13, vies que han quedat reobertes la nit passada. El foc també va fer necessari a tallar la circulació de trens entre Prades i Perpinyà.

El foc va arribar a travessar la frontera amb Catalunya i era visible des de diversos municipis catalans, cosa que va fer que el telèfon d'emergències de la Generalitat rebés ahir una cinquantena d'avisos.