El turoperador Ruf Reisen, organitzador de la 'flash-mob' que va generar una situació de pànic col·lectiu i danys materials a Platja d'Aro, s'ha compromès a no organitzar-ne més a aquesta localitat. Així ho ha expressat un dels representants de la companyia alemanya que s’ha reunit aquest dilluns amb l'alcalde per donar explicacions, demanar disculpes i reiterar que no hi havia voluntat de provocar cap aldarull.

L'alcalde del municipi, Joan Giraut, ha comentat que tots dos han coincidit que va ser un fet molt desafortunat i que no es pot tornar a repetir. El consistori resta a l'espera del que decideixi el fiscal que porta el cas per veure si finalment es personaran com a acusació particular.

"Hem coincidit que no es podia tornar a repetir una oferta d’aquest tipus; l'empresa ho ha justificat dient que ja ho van fer l’any passat sense que passés res però que no pensen oferir-ho més", ha explicat l’alcalde, després de reunir-se aquest matí amb un representant del turoperador Ruf Reisen.

Durant la trobada, s'ha posat sobre la taula que la situació que es va viure va tenir a veure amb el context actual i en permanent estat d'alerta que viu la societat davant un possible atac terrorista i que per això l’ajuntament ja no autoritzarà cap més activitat similar a la via pública.

Des del consistori reconeixen també que l'operador alemany ja fa temps que porta joves d’entre 14 i 18 anys al municipi i que fins ara no hi havia hagut cap problema. Però els fets del 2 d'agost passat, provocats per una 'flash mob' on se simulava que uns joves paparazzis perseguien un famós, va desencadenar una situació de pànic col·lectiu, amb gent fugint pels carrers, onze ferits i danys materials, ho va canviar tot.

L'Ajuntament ja va anunciar l'endemà mateix dels fets que informarà al sector turístic que calen uns permisos per poder fer activitats a la via pública, uns permisos que l'operador alemany no havia demanat.

Cinc monitores van ser detingudes i posteriorment van quedar en llibertat després de declarar davant del jutge. La causa encara es manté oberta per presumptes desordres públics.