Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a les 09 hores del matí, l'incendi de vegetació de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. En aquests moments remullen la zona afectada pel foc 4 dotacions terrestres. Al llarg de la matinada, els efectius dels Bombers han estat remullant tota la superfície cremada, per evitar revifalles. No hi ha hagut cap incidència; a més, a partir de les 01.00h ha començat a ploure a la zona.

Segons les darreres dades del Cos d'Agents Rurals, l'incendi ha afectat 53,63 Ha de vegetació, de les quals 47,53 són de conreus, 4,68, d'arbrat i la resta, matoll, pastura, vegetació urbana i terreny improductiu.

A més dels Bombers, en el dispositiu d'extinció també hi han treballat efectius de la Federació Agrupacions de Defensa Forestal de les Gavarres, Gavarres Nord, Gavarres Marítima, Cassà de la Selva i Puig d'Arques. A més s'ha activat maquinària pensant i s'ha demanat la col·laboració dels pagesos de la zona per col·laborar amb tractors en les tasques d'extinció.

També hi actuen efectius del Cos d'Agents Rurals, set patrulles dels Mossos d'Esquadra, Policies Locals de la zona, una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu i cinc membres de l'associació de voluntaris de Protecció Civil de La Bisbal d'Empordà que s'han afegit al dispositiu amb dues motocicletes i dos automòbils.