Una nena de 6 anys i el seu germà de 4 han mort a primer hora d'aquest matí a causa de l'incendi que hi ha hagut al seu pis del barri del Besòs de Barcelona. El seu germà de dos anys està ferit crític, mentre que la mare ha patit cremades lleus. Tots dos, juntament amb el pare, que ha patit un atac d'angoixa, estan ingressats a l'Hospital Vall d'Hebron de la ciutat. El foc s'ha produït, per causes encara desconegudes, en un pis de la planta baixa del carrer Rodes, just al límit amb Sant Adrià del Besòs. A banda, hi ha hagut deu persones ferides lleus per inhalació de fum o per lesions produïdes en saltar dels seus pisos a causa del fum.

L'avís als bombers s'ha produït cap a les 9 del matí, i han arribat al lloc uns sis minuts i mig després, segons la seva versió, tot i que els veïns diuen que han trigat molt més, massa. Altres diuen que les pilones del carrer han endarrerit també l'entrada dels cossos operatius al pis, situat a la planta baixa d'un bloc de cinc plantes. Fins al lloc de l'incendi s'hi ha desplaçat inicialment dos camions autobomba, una autoescala, una ambulància i el cap de zona i el de torn. Després s'hi han afegit reforços, fins a un total de deu dotacions i tres ambulàncies dels bombers procedents de Montjuïc i Sant Andreu, a més d'efectius del SEM, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona.

El foc s'ha originat a la sala principal de la casa, de menys de deu metres quadrats, que fa les funcions de sala d'estar, menjador i cuina, en un pis, ocupat per una família, d'uns 45 metres quadrats. El foc s'hauria pogut originar pel gas butà --no té subministrament de gas natural des del 2009--, un curtcircuit elèctric --està connectat irregularment a la xarxa elèctrica-- o algun altre motiu. La sala tenia la finestra que dóna al carrer tancada i això ha fet que el foc estigués molt desenvolupat i ha fet un efecte condensació fins que hi han arribat els bombers. El pis estava ple de fum i flames, i la temperatura era molt alta.

L'incendi no ha afectat estructuralment l'edifici, ni els subministraments, tot i que tècnics de Gas Natural han tallat el servei temporalment. Ni la calor ni les flames han afectat la resta del bloc, però el fum dens sí que s'ha escampat per l'escala. Això ha provocat que residents del primer i del segon pis, probablement llogats a turistes estrangers, s'hagin llençat al carrer, cosa que els ha provocat lesions lleus.

Així, cinc lesionats per caiguda, alguns d'ells estrangers, han estat traslladats a l'hospital de l'Esperit Sant i al del Mar. A l'Hospital de Sant Pau han estat ingressats dos adolescents del 3r 2a, de 13 i 15 anys, per inhalació de fum, una persona ha estat donada d'alta in situ pel propi SEM i una altra ha estat traslladada per una ambulància de bombers a un CAP per un atac d'angoixa.

Segons han explicat els veïns, els tres germans podia ser que estiguessin sols en el moment dels fets. No han obert la finestra, cosa que ha augmentat les dimensions del foc, i tampoc haurien pogut sortir per la finestra perquè en ser una planta baixa hi havia una reixa de seguretat que ho impedia. Quan la mare ha tornat al pis, no ha pogut salvar els seus fills grans i han estat els bombers qui han tret el més petit encara amb vida. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació dels fets, i els serveis socials atenen els veïns del bloc afectat, segons han explicat el comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens.