Agents de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona, juntament amb agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses, han detingut dos menors d'edat com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força, robatori i furt d'ús de vehicle i danys.

Els fets pels quals s'acusa els joves van ocórrer el 4 de juliol, al voltant de les 19 hores, en una casa del carrer Praxiteles de Roses. Uns desconeguts van accedir a l'interior de la casa i van sostreure dues tauletes PC, dos telèfons mòbils i diners. A més, els lladres també van apropiar-se del vehicle dels propietaris de la casa.

Poc després, una patrulla de Trànsit que circulava per la carretera C-260, a l'altura de Vilatenim, va localitzar el vehicle sostret, ocupat per dues persones.

Els agents es van posar en paral·lel al turisme i van indicar al conductor que s'aturés, però aquest va fer cas omís, va accelerar i va envestir el vehicle patrulla. Uns metres més endavant el vehicle escàpol es va accidentar amb unes tanques i els dos ocupants, que van resultar il·lesos, van fugir corrents.

Després d'una breu persecució a peu, els agents van aconseguir detenir un dels presumptes lladres, mentre que l'altre va fugir corrents.

Unes hores més tard, cap a dos quarts d'una de la matinada, una patrulla de seguretat ciutadana va localitzar i detenir al segon implicat, al municipi de Roses, quan es dirigia al seu domicili.

Tant el vehicle com els objectes sostrets a la casa van ser retornats als seus legítims propietaris.

Els menors detinguts van quedar en llibertat i compareixeran davant la Fiscalia de Menors de Girona quan siguin requerits.