El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha qualificat de "situació excepcional" la fugida de l'intern que dimecres es va escapar aprofitant una sortida programada per anar a veure la família a Blanes. El titular de la conselleria ha defensat que aquest tipus de sortides es fan sempre prenent totes les precaucions i, per tant, creu que el fet era "difícilment previsible". Tanmateix, també ha reconegut que el "risc 0 no existeix". De gener a maig, s'han fet als diferents centres penitenciaris catalans 668 sortides programes i només en el 0,1% dels casos hi ha hagut fugides. Mundó ha recordat que l'intern del Puig de les Basses era la primera vegada que sortia a veure la família i que, un cop se l'enxampi, haurà perdut tots els beneficis penitenciaris i haurà de sumar al seu historial el delicte de trencament de condemna.

Aquest intern que s'ha escapat complica condemna des del 2003 per múltiples robatoris, alguns d'ells violents. Dimecres sortia per primera vegada per fer una visita programada a la família, a Blanes. L'home anava en un cotxe de presons acompanyat d'una treballadora social i d'una psicòloga i, un cop a Blanes, ha sortit del vehicle i ha fugit.

Des de dimecres al migdia, els Mossos d'Esquadra i les policies locals estan buscant l'home. Durant la visita del conseller a la presó del Puig de les Basses, ha assegurat que es tracta d'una "situació excepcional" i ha defensat que el sistema penitenciari està pensat perquè aquest tipus de sortides programades es facin sense problemes. "És una situació excepcional, malauradament el risc 0 no existeix perquè en tot moment anava acompanyat i va ser una cosa fortuïta", ha declarat.

El conseller de Justícia ha defensat que aquest tipus de situacions són "molt esporàdiques". De fet, les estadístiques del departament recullen que de gener a maig hi ha hagut 668 sortides programades dels diferents centres penitenciaris de Catalunya i només en el 0,1% dels casos hi ha hagut trencament de condemna.

Segons Mundó, aquest intern ha comès "un error" perquè ara perdrà tots els beneficis penitenciaris (estava a prop d'aconseguir el tercer grau) i haurà de sumar un nou delicte al seu historial: el de trencament de condemna. "Quan entengui l'abast del que ha fet s'adonarà de l'error i veurà que seria millor que no ho hagués fet", ha manifestat.