El pla consistirà en un patrullatge dirigit a treballar les diferents problemàtiques que les associacions de veïns han comunicat a l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de la policia de Figueres. El pla es muntarà com a servei extraordinari, a banda dels torns de treball de la Guàrdia Urbana, i comportarà un sensible augment de la presència policial a la ciutat.

Per portar-lo a terme s'ha dividit Figueres en 11 sectors, amb un disseny que permet, atenent a les demandes de serveis, ajustar els horaris de patrullatge i la seva periodicitat.

Aquesta eina permetrà que, en determinats dies i franges horàries, pugui haver-hi un increment de fins a 4 patrulles més en relació amb les dotacions de treball ordinàries.

El Tinent d'alcalde i regidor de Seguretat ciutadana, Pere Casellas, valora la necessitat d’aquest pla de barris tenint en compte el volum de demanda de serveis que una ciutat com Figueres genera. Aquest fet que no fa més que ratificar la necessitat d'ampliar la plantilla de policies, objectiu que s'ha marcat per a aquest mandat. El regidor de seguretat ciutadana també ha volgut agrair l'esforç suplementari d'increment hores de treball que la policia de Figueres haurà de fer, mostra de la implicació que la Guàrdia Urbana té amb la seva ciutat.

L’Alcaldessa Marta Felip destaca la importància i necessitat d’aquest pla, que compleix el compromís del govern de Figueres amb els barris per impulsar el projecte de policia de proximitat a tota la ciutat.