Dos detinguts per tràfic de drogues a la Jonquera amb només dues hores de diferència. Un per portar sota dels pantalons fins a 50 grams d'heroïna i l'altre, per viatjar en autobús i portar a dins de la motxilla un total de 1,4 quilos de marihuana. Ambdós van ser arrestats per la Policia Nacional el diumenge passat de matinada.

La primera de les detencions es remunta a quarts d'una de la matinada. En aquell moment, agents del dispositiu contra la delinqüència itinerant tenien muntat un control en un peatge de l'AP-7 a la Jonquera en sentit França. Van aturar un vehicle amb plaques franceses que es dirigia cap al país gal.

Van preguntar als dos ocupants de l'Opel Astra cap on es dirigien i les respostes van ser incongruents i a més, els policies van notar que estaven nerviosos.

Per aquesta raó, van fer-los baixar del cotxe i el van inspeccionar però no van trobar-hi res. Després van escorcollar-los i a un dels homes li van notar que tenia com un bony per sota dels pantalons. Van trobar que dins d'un paquet de plàstic hi havia droga, en concret 50 grams d'heroïna. A més, van trobar que portava 370 euros a sobre.

L'home de 43 anys i ciutadà francès, va dir als policies que havia comprat la droga a Figueres. Per tot això, el van arrestar per ser el presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues.

El detingut tenia antecedents a França i allà és un multireincident ja que ha estat arrestat per diversos delictes com ara danys, tràfic de drogues, furts, amenaces, entre d'altres. L'home va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial a Figueres.

L'altra actuació policial va produir-se a la Jonquera també i la van portar a terme els agents de la comissaria local de la Policia Nacional. Van aturar un bus que venia de Barcelona i en pujar-hi van notar una forta olor a marihuana.

Van descobrir una motxilla i l'home que la tenia sota dels peus inicialment va negar que fos seva però després amb la declaració dels testimonis va acabar confessant-ho. Quan els policies la van obrir hi van trobar diversos embolcalls amb droga, un total de 1.400 grams de marihuana.

El detingut no tenia antecedents a Espanya, però en canvi a França en té diversos per robatoris, amenaces, atemptat contra els agents de l'autoritat, tràfic de drogues. entre d'altres. L'arrestat és un ciutadà francès de 32 anys .