La Sala Penal del Tribunal Suprem ha anul·lat la condemna a un any de presó imposada per l'Audiència de Barcelona a l'expresident de la Fundació Palau de la Música Catalana, Fèlix Millet, i a l'exdirector de la Fundació, Jordi Montull, per delictes de tràfic d'influències en relació a l'hotel del Palau de la Música. Aquesta és la segona vegada que el Suprem revoca les sentències emeses per l'Audiència de Barcelona en el cas de l'hotel del Palau. L'alt tribunal va ordenar repetir la sentència a petició del fiscal, que va presentar un recurs on demanava que s'obligués a l'Audiència a tenir en compte documents que havia rebutjat. Ara, el Suprem ha desestimat els recursos del fiscal, de la fundació Orfeó Català i de l'Associació de Veïns per a la Revitalització del Casc Antic de Barcelona i ha absol Millet i Montull.

L'abril de l'any passat, l'Audiència de Barcelona va confirmar la sentència que ja havia emès l'any anterior sobre l'hotel del Palau de la Música i va tornar a absoldre en bloc l'excúpula d'Urbanisme de la capital catalana, a més de tornar a condemnar Fèlix Millet i Jordi Montull a un any de presó per tràfic d'influències i oferiment de realitzar tràfic d'influències, amb una multa de 3,6 milions per a Millet i de 900.000 euros per a Montull. El Tribunal Suprem havia anul·lat la primera sentència i, a petició del fiscal, havia ordenat a l'Audiència que la tornés a redactar perquè no argumentava prou bé l'exclusió d'algunes proves documentals relatives a l'actuació de l'antiga cúpula d'Urbanisme.

Ara, el Tribunal Suprem ha anul·lat la segona sentència emesa per l'Audiència. L'alt tribunal ha desestimat el recurs del fiscal, de la fundació Orfeó Català i de l'Associació de Veïns per a la Revitalització del Casc Antic de Barcelona i ha revocat la condemna a un any de presó imposada per l'Audiència de Barcelona a l'expresident de la Fundació Palau de la Música Catalana, Fèlix Millet, i a l'exdirector de la Fundació, Jordi Montull, per delictes de tràfic d'influències. Així, tant Millet com Montull han quedat absols d'aquesta causa, una de les peces ramificades de la investigació sobre el saqueig del Palau, que està pendent de judici.

El Suprem argumenta que ni Millet ni Montull van influir en les decisions de l'excúpula d'Urbanisme i considera que el canvi de qualificació urbanística de les finques de l'hotel no era una il·legalitat. També subratlla que és "indiferent que qui exploti l'hotel sigui públic o privat" i afegeix que "en tot cas la Fundació era privada" i que la titularitat s'havia fet pública en el Registre de la Propietat el 4 d'octubre del 2007.

L'alt tribunal també ha ratificat l'absolució a l'excúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, tot i que el fiscal acusava als seus membres de no haver actuat en funció del bé comú.

La fiscalia demanava deu anys de presó per a Millet i Montull i quatre anys i set mesos per als quatre acusats de l'excúpula d'Urbanisme: l'exregidor d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, l'exgerent d'aquesta àrea Ramon Massaguer, cap jurídic d'Urbanisme, Enric Lambies, i l'arquitecte del projecte, Carles Díaz.