Els Mossos d´Esquadra investiguen la mort de dos persones, un home de 45 anys de nacionalitat italiana i una noia de 28 anys de nacionalitat russa, els cadàvers dels quals han aparegut dins d´una embarcació amarrada al port de Roses, a l´Alt Empordà. Des del cos policial informen que han rebut l´avís d´alerta quan passaven vint minuts de les sis de la tarda. Segons sembla, el iot amb el qual viatjaven va arribar ahir a la nit al port de Roses. Aquesta tarda, agents de la Policia Local del municipi s´hi ha dirigit en veure que l´embarcació estava mal col·locada i, un cop allà, han notat alguna cosa estranya. Per això han alertat als Bombers de la Generalitat qui han obert la porta de l´embarcació. A dins del vaixell han localitzat els dos cadàvers. Ràpidament han alertat als Mossos d´Esquadra que s´han fet càrrec de la investigació.

La comitiva judicial ha arribat quan faltaven pocs minuts per tres quarts d'onze de la nit per procedir a l'aixecament dels cadàvers. Tot i que les autòpsies hauran de determinar la causa de la mort dels dos ocupants de l'embarcació, els Mossos d'Esquadra descarten que pugui tractar-se d'un crim. Una de les possibles hipòtesis és que podria tractar-se d'una intoxicació, tal com ha avançat l'alcaldessa del municipi, Montse Mindan, aquesta tarda o una mort accidental.

Els Mossos d´Esquadra han rebut l´avís d´alerta quan passaven vint minuts de les sis de la tarda. L'embarcació es trobava en una zona que anomenen "amarratge de cortesia" on només s'hi pot estar unes sis hores. Un treballador ha anat fins allà per saber si volien quedar-se més temps i traslladar-se a un amarratge de lloguer. Segons ha explicat a l'ACN el cap de marineria del Port de Roses, Jordi Fages, "també volíem assegurar-nos que no marxaven sense pagar".

El treballador, a través d'un espill, ha vist que a l´interior de la llanxa hi havia una persona, sense coneixement. Per això ha alertat a la Policia Local del municipi i posteriorment s´ha avisat als Mossos d´Esquadra. Fins al lloc dels fets també s´hi ha desplaçat una dotació dels Bombers de la Generalitat que han obert la porta de l´embarcació.

L´alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha detallat que l´home i la noia van anar a sopar ahir a la nit a un restaurant del mateix port i que fins aquest diumenge al matí "tot era normal". El port esportiu de Roses permet llogar amarratges per determinades nits. Des del cos policial assenyalen que els cossos de les víctimes no presenten signes evidents de violència a primera vista i l´alcaldessa ha explicat que podria tractar-se d´una intoxicació. La unitat d´investigació científica dels mossos s´ha desplaçat fins al lloc dels fets.