Els Mossos d'Esquadra han detingut a Fontcoberta dos homes, de 33 i 36 anys, de nacionalitat romanesa i sense domicili conegut, relacionats amb cinc delictes de robatoris amb força. A un dels detinguts també li constava una ordre de crida i recerca.

A quarts d'una del migdia del dia 27 de maig, els mossos van tenir coneixement que hi havia dos homes en un bar de la població de Fontcoberta que estaven manipulant les màquines escurabutxaques. En arribar al lloc, la patrulla va trobar un dels homes traient diners de la màquina escurabutxaques mentre que l'altre estava prenent una consumició.

Els agents van identificar i escorcollar les dues persones. Una d'elles duia amagada a l'interior d'una màniga de la camisa, un estri metàl·lic allargat, d'uns 50 cm, amb una punta de plàstic doblegada en forma de canal. Els agents van constatar que utilitzaven aquest estri per manipular la màquina i aconseguir il·lícitament els diners de la màquina.

Els mossos van comprovar que els dos homes es desplaçaven amb un vehicle que es trobava estacionat al costat de l'establiment. A l'interior del turisme van localitzar dues bosses amb roba i 15.527 euros en monedes i bitllets a l'interior d'uns mitjons que estaven amagats en els laterals del maleter i sota la moqueta del vehicle.

Els mossos van detenir els dos homes com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força. A més, un d'ells també tenia pendent una ordre de crida i recerca d'un jutjat de Madrid.

Arran la detenció, la policia va resoldre quatre casos més de manipulació de màquines escurabutxaques repartides per les poblacions de Figueres, Banyoles i Girona.

Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar el dia 29 de maig a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat.