El jutjat d'instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols ha enviat a presó incondicional sense fiança tres dels detinguts per l'assassinat del president de la patronal gironina FOEG, Jordi Comas, durant un assalt a casa seva, a Platja d'Aro (Baix Empordà), el 18 de novembre del 2012. La jutgessa els hi imputa delictes d'assassinat, robatori amb violència i pertinença a grup criminal. El jutjat considera que hi ha risc que fugin del país. Són els mateixos delictes que atribueix als altres quatre detinguts que han passat a disposició judicial també aquest divendres però han sortit en llibertat provisional, tres d'ells amb la prohibició de sortir del país. Després de tres anys i mig d'investigació, els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana un total de nou homes, però encara hi ha més sospitosos pendents d'arrest. Alguns estan fora del país evadits de la justícia i hi ha dictades diverses ordres internacionals d'arrest.

Els set detinguts per l'assassinat de Jordi Comas han començat a passar a disposició judicial a partir de les onze del matí. En total, el jutjat d'instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols ha pres declaració a set sospitosos. Només dos d'ells han respost a les preguntes sobre l'assalt violent de la nit del 18 de novembre del 2012 que va acabar amb la mort per asfíxia del president de la FOEG. La resta han guardat silenci.

La jutgessa ha enviat a presó incondicional sense fiança tres dels arrestats, un home d'origen albanokosovar i els altres dos marroquins. Els hi imputa delictes d'assassinat, robatori amb violència en casa habitada i pertinença a grup criminal. Entre els empresonats hi ha un dels homes que, segons els investigadors i la fiscalia, forma part el grup d'assaltants que va perpetrar el robatori i l'assassinat.

Els altres quatre detinguts que han passat a disposició judicial aquest divendres han sortit en llibertat provisional però el jutjat també els hi imputa els mateixos delictes. A tres d'ells (que són d'origen marroquí) els hi prohibeixen sortir del país i els hi retiren el passaport. L'altre investigat és de nacionalitat espanyola.

Aquest divendres al matí, el jutjat ha aixecat el secret de sumari que hi havia decretat des de la comissió del crim. La investigació apunta que els dos grups criminals van actuar amb un "repartiment perfecte de funcions" per perpetrar el robatori. Així, a les deu de la nit del 18 de novembre del 2012, els albanokosovars es van encarregar de forçar l'accés a la casa fent un forat a una finestra amb un trepant i passant-hi un filferro amb el qual van aixecar la maneta.

Tres dels homes d'origen marroquí es van amagar fins que van decidir irrompre a la casa, mentre Jordi Comas estava al menjador i la seva dona a la cuina. Segons la investigació, dos dels assaltants van atacar directament Jordi Comas, el van colpejar i el van començar asfixiar amb un coixí i una bufanda que li van posar dins la boca.

Mentre l'agredien, la seva dona va anar al menjador i el tercer encaputxat se li va tirar a sobre. La van tirar damunt del sofà colpejant-la i la van emmordassar. Un cop immobilitzada, la van fer pujar a la planta de dalt exigint-li que digués on estava la caixa forta. La dona va accedir a portar-los fins al despatx. Un cop allà, la van lligar a la cadira mentre els assaltants buidaven la caixa forta emportant-se objectes d'alt valor econòmic. Els lladres van fugir deixant-la lligada.

La dona va aconseguir alliberar-se tallant les lligadures amb un ganivet i quan va baixar es va trobar Comas, ja sense vida. La dona va avisar la policia, que va obrir una investigació que ha durat tres anys i mig i s'ha saldat, fins al moment, amb la detenció de nou sospitosos.