Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 19 de maig, tres homes de 64, 29 i 32 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Figueres, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Cap a dos quarts de vuit del vespre del mateix 19 de maig, agents de la comissaria de Figueres van iniciar un operatiu de salut pública a l'interior d'un locutori i una carnisseria de la població.

Pel que fa a la carnisseria, els agents van localitzar al seu interior diverses bossetes amb 289 grams d'haixix i 1.076 euros en moneda fraccionada. A més, també es va localitzar moneda falsa, en concret dos bitllets, un de 20 i un altre de 50 euros.

Per aquest motiu van detenir el responsable del negoci, un home de 64 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un altre de falsificació de moneda.

Pel que respecte al locutori, es van intervenir 90 grams d'haixix, 25 grams de cocaïna i 850 euros. Per aquest motiu es va detenir al responsable i al propietari de l'establiment, dos homes de 29 i 32 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Els detinguts van passar el dia 20 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.