El servidor del Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) ha estat piratejat en les darreres hores i els 'hackers' podrien haver accedit a les dades d'uns 5.000 agents. Així ho ha confirmat el conseller d'Interior, Jordi Jané, aquest dimecres en declaracions a RAC1. Els pirates informàtics han difós centenars de dades d'agents a través del compte de Twitter aquesta passada nit i també han publicat un comunicat fals en què anuncien la refundació com a sindicat per als "drets humans". "No volem més casos Ciutat Morta. No més homicidis com Juan Andrés Benítez. Volem Justícia per a Esther Quintana i tants casos més. Volem posar fi a la violència gratuïta en els cossos policials", diu el comunicat fals. Interior investiga l'atac i posarà a disposició dels agents afectats un servei de contacte.

La cara més visible de l'atac informàtic que ha rebut el SME, un dels sindicats policials, ha estat el pirateig del seu compte de Twitter abans de la mitjanit. Un tuit amb la identitat suplantada ha anunciat que els Mossos estaven "en vaga", "cansats de servir els poderosos". Poc després s'ha publicat el comunicat d'una inventada refundació del sindicat i s'han difós centenars de dades d'agents dels mossos. En aquests moments, ja no es pot accedir a la informació de la majoria d'aquests tuits. També s'ha canviat la fotografia de la capçalera del compte per imatges d'Esther Quintana, de la reducció policial que va acabar amb la mort de Juan Andrés Benítez i del documental 'Ciutat Morta'.

El comunicat fals es manifesta en contra de "seguir desallotjant famílies sense recursos", de "criminalitzar la misèria" i de "tractes de favor als mossos en els processos judicials". L'escrit rebutja "policies que abusin de la seva condició per doblegar els incòmodes, els dèbils, els resistents" i afegeix: "Prou amagar-nos sota un uniforme. Accedir a la nostra identitat és un dret ciutadà". "La nostra veu és digna, però és humana com la de qualsevol persona, podem encertar o podem equivocar-nos", també diu.

Un "greu atac" que compromet "la privacitat" dels agents

Jané ha qualificat en declaracions a RAC1 de "greu atac" l'accés il·legal al servidor del SME. El conseller ha explicat que els 'hackers' haurien pogut accedir a dades personals de fins a 5.000 agents relatives a informació personal, com telèfons o comptes bancaris, que en "comprometen la privacitat" però no la seguretat pública. El servidor del SME ja ha estat desconnectat per impedir que els 'hackers' continuessin accedint a dades, ha explicat Jané.

La Unitat Central de Delictes Informàtics (UCDI) dels Mossos està investigant l'atac per esclarir qui hi ha a darrere i com s'ha pogut perpetrar. Per la seva banda, el director general de la Policia, Albert Batlle, ha assenyalat en declaracions a Catalunya Ràdio que "s'han activat totes les mesures per respondre al pirateig del sindicat".