El conductor que ha estat detingut aquest dilluns a la tarda després d'atropellar mortalment una nena de quatre anys a Bonmatí (Selva) i fugar-se conduïa sota els efectes de l'alcohol i les drogues. Segons els Mossos d'Esquadra, l'home ha donat un resultat positiu en la prova d'alcoholèmia de 0,53mg/l expirat i també en la de drogues. Una agent d'aquest cos que estava fora de servei ha localitzat a Bescanó el vehicle que es corresponia amb les característiques i que presentava un fort cop al capó. Seguidament un dotació de trànsit ha pogut localitzar el conductor i l'han detingut. Es tracta d'un veí de Bescanó (Gironès) de 39 anys a qui acusen d'un delicte d’homicidi per imprudència, un delicte de conducció temerària, un de conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues i un delicte de lesions. L'Ajuntament de Bonmatí ha decretat tres dies de dol atès que la víctima vivia al municipi amb la seva família. La mare està hospitalitzada a l'Hospital Trueta amb ferides de gravetat.

L'atropellament s'ha produït pels volts de les tres de la tarda al quilòmetre 10,4 de la GI-532 al seu pas per Sant Julià del Llor i Bonmatí, a la comarca de la Selva. En aquest punt, el conductor ha atropellat dues persones, mare i filla, que caminaven per aquesta via correctament i ha fugit. La nena, de 4 anys, anava amb un patinet i acompanyada de dos germans més grans. Com a conseqüència de l'impacte, la nena ha resultat morta i la mare ha hagut de ser traslladada a l'Hospital Trueta de Girona ferida greu.

Fins al lloc dels fets, s'han desplaçat dues ambulàncies, dos vehicles de Bombers i efectius dels Mossos d'Esquadra. Aquests últims, juntament amb les Policies Locals de Salt, Anglès i Santa Coloma de Farners han establert punts de control a les carreteres properes al lloc dels fets per trobar el vehicle. Transcorreguts uns trenta minuts, una mossa fora de servei l'ha localitzat a Bescanó. El vehicle presentava un fort cop al capó. Seguidament, una dotació de trànsit ha pogut localitzar el conductor i han procedit a fer-li les proves d'alcoholèmia i droga. El conductor, un veí de Bescanó (Gironès) de 39 anys ha donat un resultat positiu en la prova d'alcoholèmia. Concretament, ha marcat una taxa de 0,53 mil·ligrams per litre d'aire espirat, quan la taxa màxima permesa es de 0,25.

A continuació, l'han detingut com a presumpte autor d'un delicte d’homicidi per imprudència, un delicte de conducció temerària, un de conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues i un delicte de lesions.

Tres dies de dol al municipi

La víctima vivia amb la seva família a Bonmatí, un municipi que precisament celebrava aquest dilluns l'últim dia de la festa major. El seu alcalde, Marc Garcia, ha explicat a l'ACN que demà decretaran tres dies de dol i que penjaran un crespó negre.

Segons sembla, la víctima, la mare i els seu germans tornaven de l'hort pel voral quan una furgoneta els ha atropellat. Segons Garcia, un veí del poble ja l'havia fet afluixar una estona abans perquè conduïa molt ràpid.

Una altra veïna, la Carmen, que viu molt a prop del lloc de l'atropellament, ha explicat que ha sortit en sentir el soroll de l'impacte. Recorda que ha vist com el vehicle marxava ràpid. "He pensat que potser no duia el mòbil i que anava a buscar ajuda", detalla.

Tant l'alcalde com els veïns expliquen que no s'havia produït cap fet similar en els últims anys en aquesta zona i lamenten el tràgic succés.