Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses han detingut un home de 42 anys, de nacionalitat algeriana i veí de Castelló d'Empúries, com a presumpte autor de dos robatoris amb força en dos domicilis i per un altre delicte de resistència i desobediència als agents de l'autoritat.

Els fets pels quals se l'acusa van succeir cap a les set del matí del 10 de maig, al sector port Banyuls d'Empuriabrava, quan uns testimonis van alertar els Mossos que un home estaria robant a l'interior d'una casa.

Els agents es van desplaçar al lloc indicat i van comprovar que dos habitatges havien estat forçats. Un tenia la porta corredissa del menjador oberta i, de l'interior, algú hauria sostret la televisió, mentre que l'altre habitatge presentava tenia la persiana forçada i el vidre d'una finestra trencat.

Els mossos ràpidament van iniciar una recerca per tal de localitzar el presumpte autor dels dos assalts. En passar pel carrer Joan Carles I de la marina residencial, els policies van veure un home que coincidia plenament amb la descripció facilitada pels testimonis i aquest, en ser sorprès els policies, va arrencar a córrer.

El presumpte lladre va fugir saltant per les teulades mentre que els mossos el seguien des del carrer. Després de saltar i caure a l'aigua del canal i de fugir passant pels jardins d'onze cases, els agents van aconseguir aturar-lo, però va oferir una residència activa a la detenció.

Un cop el van poder reduir, li van trobar, a la butxaca, la clau d'un cotxe que estava aparcat molt a prop dels habitatges violentats. Al maleter hi havia una televisió, que posteriorment es va comprovar que havia estat sostreta d'un dels pisos.

Per tot això, es va detenir l'home com a presumpte autor de dos robatoris a interior de domicili i un altre de resistència als agents de l’autoritat

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 11 de maig a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.