Sobre les 13:00 hores, una comissió judicial procedia a comunicar una ordre de desnonament al carrer Independència d'Oviedo a un ciutadà d'origen cubà, negant-se el mateix a obrir la porta, motiu pel qual la comissió va sol·licitar la presència d'una patrulla policial, segons informa la Policia Nacional d'Oviedo.

Els agents de la patrulla, després de parlar i negociar amb el mateix van aconseguir que el ciutadà obrís la porta, procedint el secretari judicial a comunicar l'acte de desallotjament dictada pel Jutjat de Primera Instància número Onze d'Oviedo.

Tot i que en un primer moment el ciutadà va accedir a abandonar l'habitatge, de manera sorprenent, en presència de la Comissió Judicial, va canviar d'actitud abalançant-se sobre un dels policies, el qual va tractar de defensar-se i reclamar l'auxili de la resta dels components de la dotació, patint una mossegada en una cama un dels policies.

Un cop reduït i emmanillat i quan era traslladat a les dependències policials per delicte d'atemptat, els agents van observar que no es trobava bé, respirant amb dificultat i en gran estat d'ansietat, de manera que la patrulla va procedir a dirigir-se al HUCA per a l'assistència mèdica oportuna del detingut.

Amb posterioritat, un cop al HUCA i mentre era tractat per personal sanitari, transcorreguts uns vint minuts, el servei mèdic informa als policies de la mort del detingut, sempre segons la versió policial.

El mort L.R.B de trenta anys d'edat residia de manera regular a Oviedo des de l'any 2010.