El presumpte lladre fugitiu del barri de Sant Joan s'ha entregat voluntàriament aquest dijous al vespre al jutjat número 2 de Figueres. L'home, de 42 anys conegut amb el sobrenom del 'Chino', va aconseguir escapar de l'interior d'un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra dimecres a la matinada, amb l'ajuda de familiars. Prèviament, havia estat arrestat per un presumpte delicte de robatori amb força en vehicles. Durant la detenció, l'home va alertar a crits que la policia se l'enduia i un grup de veïns va contribuir a la seva fugida. Els agents van rebre cops, mossegades i esgarrapades. Fruit dels incidents, dues altres persones van ser detingudes. Aquest dijous ja han estat posades en llibertat provisional amb càrrecs. La policia catalana ha desplegat un fort dispositiu al barri, amb la intenció de mantenir-lo fins que aparegués l'home escapolit.

El 'Chino' s'ha personat als jutjats cap a les sis de la tarda acompanyat del seu advocat. Més tard, ha estat posat en llibertat provisional amb càrrecs per atemptat a agent de l'autoritat, trencament de condemna, lesions, danys i robatori amb força a l'interior de vehicle.

La policia catalana busca la seva dona per la implicació en els fets, en què dos agents van resultar agredits. Segons fonts coneixedores, també podria entregar-se voluntàriament en les properes hores.

Casellas respon a les crítiques

D'altra banda, l'alcalde accidental de la ciutat, Pere Casellas, ha insistit aquest dijous a la nit que aquest succés no és comparable al tiroteig que va haver-hi al barri fa unes setmanes o a situacions delictives com el tràfic de drogues.

En aquest sentit, ha considerat que l'episodi no té per què anar acompanyat d'un desplegament policial "de gran magnitud", i és que fets similars ocorren altres vegades i en altres indrets de la ciutat, segons ha indicat.

D'aquesta manera, Casellas, que també és responsable de Seguretat Ciutadana a la capital altempordanesa, ha replicat les crítiques d'alguns sectors policials, que havien reprovat les seves paraules en minimitzar l'incident. Des de sindicats policials com el SAP i USPAC, demanen "tolerància zero" contra els delinqüents i "contundència" en la resposta a fets d'aquesta mena.