Els Mossos d'Esquadra han blindat aquest dimecres al matí el barri de Sant Joan de Figueres després dels aldarulls que s'han registrat aquesta matinada. Una patrulla ha localitzat un home que havia robat dins d'una furgoneta, l'ha detingut i, un cop dins del vehicle policial, els seus familiars s'han encarat als agents i han aconseguit que escapés trencant el vidre del cotxe patrulla. Un agent ha resultat ferit i ha rebut diverses mossegades i cops. A resultes dels incidents, s'ha detingut, de matinada, un jove per atemptat a agent de l'autoritat, trencament de condemna i lesions. Aquest matí, la mare del presumpte lladre, conegut com 'el Chino' al barri del Bon Pastor, també ha estat arrestada pels mateixos delictes. El fort dispositiu policial té com a objectiu detenir més implicats en els fets.

A dos quarts de dues de la matinada, la policia ha rebut un avís de robatori a l'interior de vehicles estacionats al carrer Avinyonet de Figueres, entre el barri del Bon Pastor i de Sant Joan. Dos agents dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins a la zona alertats pels veïns i han detingut el presumpte lladre, conegut amb el sobrenom del 'Chino' i que té 42 anys. L'home, que ja acumula diversos antecedents, es trobava a prop de casa seva remenant una caixa d'eines robada de l'interior d'una furgoneta.

Un cop els policies tenien el delinqüent dins del cotxe patrulla, un grup de familiars i coneguts han increpat la policia per evitar que se l'enduguessin i han agredit la patrulla. Han colpejat els agents -un home i una dona- i els han mossegat i esgarrapat. Tots dos han resultat ferits lleus.

A resultes dels incidents, el lladre ha aconseguit escapar del vehicle policial a través de la finestra, que ha quedat completament trencada. Els mossos han demanat reforç policial tant a la policia catalana com a la Guàrdia Urbana de Figueres.

Fruit d'aquesta actuació conjunta, al llarg de la matinada, els agents han detingut un dels implicats. Es tracta d'un home d'uns 35 anys, de nom Celestino i veí del barri, a qui han arrestat per atemptat a agent de l'autoritat, trencament de condemna i lesions.

Aquest dimecres al matí, hi ha hagut una nova detenció. Es tracta de la mare del lladre que ha fugit. A la dona, que té uns 60 anys, també se li atribueixen els delictes d'atemptat a agent de l'autoritat, trencament de condemna i lesions.

Ampli dispositiu policial

Arran dels fets, els mossos han establert un fort dispositiu policial al voltant del carrer del Doctor Fleming, a partir de les onze del matí, amb la participació de quatre dotacions de la Brigada Mòbil (BRIMO) -vinguts de Barcelona- i dos de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), a banda d'altres cotxes patrulles de mossos i Guàrdia Urbana.

L'objectiu del reforç de l'actuació és trobar el presumpte lladre, buscat per atemptat a agent de l'autoritat, trencament de condemna, lesions, danys i robatori amb força a l'interior de vehicle. La policia també busca la seva dona per la implicació en els fets.

Després de mantenir absolutament blindat el carrer Doctor Fleming durant una hora i mitja, les unitats s'han desplaçat en un perímetre més ampli del barri, a tres dels accessos principals. Els Mossos d'Esquadra mantindran un dispositiu "permeable", amb controls als vehicles que entren i surten del barri fins que apareguin les dues persones escapolides, segons han indicat fonts policials.

El regidor de Seguretat de Figueres, que exerceix aquests dies d'alcalde accidental, Pere Casellas, ha desvinculat els fets d'aquesta matinada al tiroteig que va haver-hi a finals de març, que també van desencadenar un fort desplegament policial a Sant Joan. "El que ha passat avui també pot ocórrer en altres indrets de la ciutat altres vegades. Entre tots, hem de contribuir a rebaixar la tensió", ha remarcat.

En declaracions als mitjans des del barri, Casellas ha relatat que el presumpte autor del robatori és una persona "toxicòmana" i que, per aquest motiu, està "sobreprotegida" per alguns membres de la comunitat. A més, ha puntualitzat que el dispositiu policial d'aquest dimecres se subscriu només a aquests fets i que considera que el fort desplegament policial a la necessitat dels mossos d'"autoprotegir-se amb bon criteri" després de les agressions d'aquesta matinada.