Els Mossos d´Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava a robar a empreses mitjançant el sistema del butró i també a domicilis de les comarques barcelonines i gironines. Els agents van començar a investigar després de conèixer que s´havien produït diversos robatoris amb força en empreses de Badalona. Finalment, els policies van aconseguir enxampar els autors dels fets i detenir vuit persones, una a Badalona, una altra a Barcelona, quatre a Riudarenes i dues a Sils. La gran majoria d´ells són familiars i tenen entre 25 i 65 anys. A casa seva van localitzar una gran varietat d´objectes sostrets que al mercat tindrien un valor superior als 25.000 euros, tres plantacions de marihuana amb 700 plantes i 26 dosis de cocaïna. Entre els detinguts hi ha la líder de la banda, que acumula més de 25 antecedents policials, i que és la única que ha ingressat a presó. La investigació continua oberta i no es descarta que se´ls puguin imputar més delictes.

La investigació va arrencar ara fa un temps després que els Mossos d´Esquadra tinguessin constància que s´havien produït diversos robatoris amb força mitjançant el mètode del butró a diverses empreses de Badalona. Darrerament, els investigadors van aconseguir identificar i localitzar els autors dels fets que es trobaven repartits entre diverses localitats: Barcelona, Badalona, Riudarenes i Sils.

Amb aquesta informació, els agents van demanar al Jutjat d´Instrucció número 4 de Badalona que permetés entrar i registrar els domicilis dels sospitosos. Finalment, els agents - acompanyats amb efectius dels ARRO de les regions implicades- van accedir als immobles durant el matí del passat dimarts 12 d´abril.

En total, els policies van aconseguir detenir vuit persones: una a Badalona, una altra a Barcelona, quatre a Riudarenes i dues a Sils per tres delictes de robatori amb força a empreses de Badalona, tres robatoris amb força a domicilis de Girona, set furts d´ús de furgonetes i delictes de receptació. Tots els detinguts són de nacionalitat espanyola, d´entre 25 i 65 ans, i la gran majoria són familiars.

Objectes sostrets per valor de més de 25.000 euros

A dins de les cases els agents van localitzar una gran diversitat d´objectes com motxilles, sabates esportives, 240 camises valorades en prop de 15.000 euros, sabates, maletes d´eines, cadiretes de nen pel cotxe, roba de marques conegudes i altres objectes que podrien haver estat sostrets de diversos camions. És per això, que els agents ara estan investigant si els lladres detinguts també van aconseguir emportar-se mercaderia de l´interior de camions que podrien estar estacionats en àrees de servei.

En total, el valor de tots els objectes sostrets recuperats supera els 25.000 euros. Al mateix temps, els policies també han pogut comprovar que els lladres sostreien furgonetes que després utilitzaven per cometre els robatoris.

Paral·lelament, als domicilis de les comarques gironines, van trobar tres plantacions de marihuana amb un total de 700 plantes. Per això, els detinguts també estan sent investigats per un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de droga. A part, també van localitzar 26 dosis de cocaïna, balances de precisió i diversos estris per a la preparació de paperines per a la distribució de substàncies estupefaents.

Entre els detinguts hi ha una dona de 32 anys, la líder de la banda juntament amb la seva parella sentimental, i que acumula més de 25 antecedents policials per delictes contra el patrimoni. La resta d´integrants del grup tenien assignades funcions específiques com la de cercar empreses o immobles on poguessin cometre els robatoris mentre que d´altres membres de la banda s´encarregaven de realitzar els robatoris.

Els vuit detinguts van passar a disposició judicial el passat dijous 14 d´abril i el jutge va decretar l´ingrés a presó per la líder del grup i llibertat amb càrrecs per a la resta de detinguts. La investigació continua oberta i no es descarta que, en un futur, siguin imputats per altres delictes.