Els Mossos d'Esquadra, amb el suport de la Policia Local de l'Escala (Alt Empordà), van detenir el dia 28 de març un home i una dona com a presumptes autors dels delictes de coaccions, amenaces, entrada a habitatge aliè i detenció il·legal. Els fets es van desencadenar després que la parella, amb dos menors, van convèncer una dona d'edat avançada que vivia sola, a l'Escala, que els deixés passar uns dies a casa seva, mentre buscaven un pis de lloguer. Però, segons han informat el Mossos, al cap d'un mes de viure a la casa, se la van fer seva, van començar a atemorir, escridassar i amenaçar l'anciana.

Els fets es van iniciar a principis del mes de març d'enguany en una casa de l'Escala, a l'Alt Empordà. Una parella amb dos menors adolescents va convèncer una dona d'avançada edat, que vivia sola, que els deixés passar dues o tres nits a casa seva, amb l'excusa que estaven fent gestions per llogar un pis.

Segons han informat els Mossos després de quatre setmanes de viure a la casa, la parella i els fills es van fer seu l'habitatge. Tenien la propietària atemorida i confinada al seu dormitori. L'anciana era escridassada i l'amenaçaven de colpejar-la si no els obeïa, fins i tot havia de demanar permís per anar al lavabo.

Gràcies a la intervenció d'una coneguda que va poder contactar amb la víctima, els Mossos van conèixer la situació en la qual es trobava.

Un cop els mossos van confirmar els fets i van rebre la denúncia per part de la víctima, van detenir la parella pels delictes esmentats. Pel que fa als dos menors, van ser traslladats a la comissaria de l'Escala on un familiar es va fer càrrec d'ells.

Els detinguts, que tenien antecedents, són un home i una dona, de 38 i 37 anys, nacionalitat espanyola i sense domicili conegut. Tots dos van passar el dia 29 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.